Saksamaa politsei jätab jalgpallifännid valveta

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dortmundi fännid ei pea tulevikus politseiga enam rinda pistma
Dortmundi fännid ei pea tulevikus politseiga enam rinda pistma Foto: SCANPIX

Saksamaa lääneosas paiknev Nordrhein-Westfahleni liidumaa otsustas, et kohalike jalgpalli kõrgliiga kohtumistele enam politseinikke valvama ei saadeta, kuna see läheb lihtsalt liiga kalliks. Paljude suul on aga küsimus, kas fännid suudavad ilma politseita rahulikult jalgpalli vaadata.

Tuliseid vastasseise Nordrhein-Westfahlenis jätkub, kuna suure rahvaarvuga liidumaad esinadavad kõrgliigas Dortmund, Leverkusen, Schalke, Mönchengladbach, Köln ja Paderborn.

Möödunud aastal töötasid politseinikud antud klubide kodumängudel kokku 300 000 tundi, kuid tulevikus ei soovita oma ressurssi enam jalgpallile raisata. See tähendab, et klubid hakkavad turvalisuse eest ise vastutama. Seniajani on näiteks võõrsilt tulnud fännid metroopeatustest staadionitele politsei eskordiga liikunud, kuid ka siinkohal peavad klubid uue lahenduse leidma.

Kõigepealt katsetatakse uut süsteemi kuni 27. septembrini ning kui fännid suudavad end korralikult üleval pidada, siis võivad sarnast skeemi hakata kasutama ka teised liidumaad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles