Krestinov saavutas Belgia MM-etapil 13. koha

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Krestinov (37) ja Tanel Leok (3).
Gert Krestinov (37) ja Tanel Leok (3). Foto: Rauno Kais

Kuulsal Lommeli liivarajal toimus selle aasta motokrossi maailmameistrivõistluste viimane etapp Euroopa pinnal, kus MXGP klassis olid eestlastest stardis Tanel Leok, Gert Krestinov ja Priit Rätsep. Parima tulemuse saavutas Grestinov, kes sõitis end 13. kohale.

Kvalifikatsioonis, mille võitis valitsev maailmameister itaallane Antonio Cairoli (KTM) belglaste Jeremy Van Horebeek'i (Yamaha) ja Kevin Strijbos'i (Suzuki) ees, oli eestlastest parim sünnipäevalaps Krestinov, kes ületas lõpujoone 13. kohal. Leok lõpetas 15. ja Rätsep 17. kohal.

MXGP esimeses sõidus võidutses jälle Cairoli, kes edestas prantslast Gautier Paulini (Kawasaki) 3,9 ja inglast Shaun Simpsoni (KTM) 4,9 sekundiga. Eestlaste parima tulemuse sõitis Krestinov, kes saavutas 12. koha. Sõidu alguses kukkunud ja viimaste hulka langenud Rätsep näitas head tempot ja tõusis lõpuks 14ndaks. Leok pidi sõidu poolel distantsil 16. koha pealt tehnilistel põhjustel katki jätma.

Cairoli võitis ka teise sõidu, kus itaallasele järgnesid 8,5 sekundiga Ken de Dycker ja 19,1 sekundiga Simpson. Eestlastest oli jälle parim Krestinov, kes ületas lõpujoone Rätsepa ees 15. kohal. Leok sõitis 13. kohal, kuid katkestas ka selles sõidus tehnilistel põhjustel ning sai kirja 19. koha.

Belgia etapivõit kuulus seega mõlemad sõidud võitnud Cairolile, kellel kogunes 50 punkti, teine oli 40 punktiga de Dycker ja kolmas 40 punktiga Simpson. Krestinov oli kahe sõidu tulemusena 15 punktga 13. kohal, Rätsep 12 punktiga 16. kohal ja Leok kahe punktiga 22. kohal.

MM-arvestuses suurenes Cairoli edu veelgi ja tal on koos 669 punkti, teine on 588 punktiga Van Horebeek ja kolmas 498 punktiga Strijbos. Leok langes ühe koha võrra ja ta on 146 punktiga 18., Krestinov on 15 punktiga 35. ja Rätsep 12 punktiga 36. kohal.

Nüüd tuleb sõitjatel väike puhkus ja järgmine MM-etapp sõidetakse seitsmendal septembril Brasiilias Trindade krossirajal. Roosiorg ja mitmed teised Eesti sõitjad osalevad aga juba järgmisel nädalavahetusel Belgias Lierneux-Bastogne rajal toimuvatel juunioride maailmameistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles