Sokk kaotuse põhjustest: surve all jääb pall kinni

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Austria kohtumine Tallinn Cupil.
Eesti ja Austria kohtumine Tallinn Cupil. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk leidis pärast 64:66 kaotust Austriale, et allajäämise põhjused peituvad tiheda kaitsemängu vastu tegutsemises. «Tugeva surve alla jäädes, kipub meil pall kinni jääma – see on koht, kus tuleb panna paremaid katteid ja paremini liikuda. Paraku tegime viimasel veerandajal mõned pallikaotused ja see sai saatuslikuks.»

Terve kohtumise mängu dikteerinud Eesti B-koondis andis initsiatiivi käest viimasel veerandajal. Eesti oli hädas ka visketabavusega, kuid suurem vabavisete arv lubas hoida seisu tasakaalus. Halb tabavus polevat aga Soku hinnangul praegu suur probleem.

«Austrial on kohe-kohe tulemas olulised mängud, meie pole aga veel visketreeningutele rõhku pannud. Juhul kui hommikul on aega, siis eelistame ikkagi üldfüüsilisi treeninguid,» selgitas Sokk.

Teisipäeval kohtuvad Tallinna turniiril Austria ja USA üliõpilaste meeskond, kolmapäeval on Eesti kord ameeriklastega mängida.    

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles