Flora ja Levadia igipõline duell lõppes taas viigiga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flora ja Levadia mängisid sel hooajal juba kolmandat korda viiki. Pildil on palli pärast võideldes sõlme läinud Levadia poolkaitsja Ilja Antonov 
(mustas vormis) ja Flora ründaja Albert Prosa.
Flora ja Levadia mängisid sel hooajal juba kolmandat korda viiki. Pildil on palli pärast võideldes sõlme läinud Levadia poolkaitsja Ilja Antonov (mustas vormis) ja Flora ründaja Albert Prosa. Foto: Peeter Langovits

Eesti meistriliiga läbi aegade vihaseim vastasseis Flora – Levadia pakkus 22. vooru lõpetuseks mängu igale maitsele: ilusaid väravaid, efektseid tõrjeid ja samas ka jalgpalli pärisosaks olevaid saatuslikke eksimusi. Tänavune kolmas omavaheline liigamäng andis kolmanda viigitulemuse – 1:1.

Avapoolaeg kulus mõlemal meeskonnal käimasaamiseks, kuid teise poolaja esimesel minutil nõelas kohe Levadia, kui Omar Elhussieny ja Ingemar Teeveri eeltöö realiseeris hooaja 17. tabamuseks Vladislav Ivanov. «Värav oli jalgpalli ABC,­ tegutsesime täpselt nagu pidi,» rõõmustas Teever. Küll aga ei saanud Levadia rahul olla sellega, mis järgnes – pärast juhtima asumist vajuti kaitsesse ning 60. minutil teenis Flora pärast Levadia meeste mitut järjestikust sööduviga õnnega pooleks penalti, mille realiseeris Markus Jürgenson.

«Ise ehitasime endale selle! Neli korda on võimalus pall minema lüüa, aga me teeme hoopis endale penalti. Kui oled 10–15 minutit nii peata nagu me olime, siis selliseid mänge ei võida!» oli Levadia peatreener Marko Kristal pärast mängu vihane. «Need mängud sõltuvad nii väikestest asjadest ja täna tegime kahjuks meie prohmaka,» kahetses ka Teever initsiatiivi käestandmist.

Flora äärekaitsja, viimase kuue mänguga neli väravat löönud Jürgenson oli seevastu märksa rahulolevam, ehkki Flora pole nüüd meistriliigas Levadiat võitnud 11 järjestikuses mängus – enam kui kolm aastat. «No ei saa seda võitu kätte! Aga mingit maagiat või midagi muud siin pole, see on jalgpall,» lausus Jürgenson. «Superkarika finaalis saime Levadiast ju jagu. Tänanegi punkt on pigem võidetud, kuna tulime võõrsil kaotusseisust välja.» Üks valus löök Florat siiski tabas – äärekaitsja Nikita Baranov tegi hüppeliigesele nii tõsiselt viga, et viidi kiirabiga otse haiglasse uuringutele.

Floral on nüüd tabelis 53, Nõmme Kaljul teisena 49 ja Levadial 48 punkti. «Vajanuksime võitu, sest taganemisruumi meil nüüd enam väga pole,» tunnistas Teever. «Kõik pole ainult meie teha, aga ise peame nüüd mehed olema ja küll meil veel tekib võimalusi see tiitel võita.»

Sama meelt oli ka Kristal. «Loomulikult oleks kolm punkti paremad, mul pole kolme punkti vastu kunagi midagi olnud. Aga kadunud pole siin midagi,» lausus ta. «Kas see, et me jälle Floraga viiki mängisime, on seaduspärasus? Noh, nad pole meid liigas kolm aastat võitnud – ma loodan, et see on ka seaduspärasus!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles