Aigar Leok saavutas Itaalia MM-etapil kolmanda koha

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok kolmandal poodiumiastmel.
Aigar Leok kolmandal poodiumiastmel. Foto: Siret Meeru

Möödunud nädalavahetusel sõideti Itaalias Lumezzanes selle aasta enduro maailmameistrivõistluste eelviimane etapp, kus Aigar Leok saavutas esimesel võistluspäeval kolmanda koha.

Laupäevasel 5,2-kilomeetrisel avakatsel näitas Leok (TM) MM-liidri austraallase Matthew Phillipsi (KTM) järel teist aega. Seejärel olid tema kohad enamasti esimese neljas seas, sisse lipsas üks 13. aeg ja eestlane oli teisel kohal. Kahjuks tuli viimasel katsel 16. koht, mis langetas ta päeva lõpuks kolmandaks. Esimese etapi võitis Phillips, kellele järgnesid hispaanlane Ivan Cervantes (KTM), kes jäi võitjast poolteist minutit, Leok kaotas võidumehele kolmandana pea 2 minutit.

Kui laupäeval sõideti kuivades tingimustes, siis pühapäeval kallas vihma terve päev. Leok alustas seiklusterohket teist võistluspäeva üheksanda ajaga peale mida jäid tema kohad vahemikku 4.–11. ning kokkuvõttes kuulus talle 9. koht. Phillips vigastas oma jalga, kuna mingi metallitükk purustas ta sõidusaapa ning MM-liider pidi sõidu katkestama. Raske, kuid konkurentsitiheda päeva võitis kohalik Oscar Balletti (KTM), kes edestas endist maailmameistrit britt David Knight'i (KTM) ainult 7,2 sekundiga. Poodiumi madalaimale astmele astus prantslane Jeremy Joly (KTM), kes jäi teisest kohast omakorda 7,7 sekundit. Leok, kes sai võistluse alguses ühe minuti trahvi, kaotas võitjale 2 minutit ja 34 sekundit. Ilma trahvita olnuks eestlane koha võrra kõrgemal.

«Nädalavahetus algas väga hästi, esimene päev sujus positiivselt ja tuli poodiumikoht, kuigi mängisin teise koha ise lõpus maha. Teine päev oli aga hullumeelne, sain alguses minuti trahvi ja halb päev sai alguse. Õues oli ka ainult vihm, vihm ja vihm. Hea, et peale kõiki neid kukkumisi terveks jäin. Olud olid rasked, aga andsin endast parima» rääkis Leok pärast keerukat võistlust.

Maailmameistrivõistluseid juhib E3 klassi endiselt Phillips, kellel on peale Itaalia etappi koos 194 punkti, teine on 183 punktiga Cervantes ja kolmas 148 punktiga Mathias Bellino. Leok jätkab 112 punktiga seitsmendal kohal.

EWC klassis osalev Rannar Uusna (KTM) vaevles viirushaiguse käes ja tema võistlus lõppes kahjuks juba laupäeval pärast teist katset kukkumise tõttu.

«Kui üks asi hakkab viltu minema, siis läheb ikka lõpuni viltu. Neljapäeval jäin haigeks ning sellega seoses ei seisnud ka söök väga sees ja kahjuks lõppes minu võidusõit Itaalias juba peale poolt ringi. Rajal oli üks ülesõit väga kiireks ja ekstreemseks tehtud ning suutsin sellel kaks korda korralikult kukkuda ja sain tsikli juhtrauaga kõva obaduse puusaliigesesse ning sellega oli minu sõit kahjuks sõidetud,» rääkis Raba.

FIM Maxxis Enduro maailmameistrivõistluste viimane etapp sõidetakse 13.-14. septembril Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles