Hunt asub vastaseid murdma

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt tormab neljapäeval taas võitlusse.
Margus Hunt tormab neljapäeval taas võitlusse. Foto: bengals.com

Esimeses hooajaeelses mängus saab näha, kas Margus Hunt on nii kõvasti arenenud, nagu Cincinnati Bengalsi peatreener arvab.  

Kuus kuud ootust on möödas ning ookeani taga hakatakse lõpuks taas jalgpalli mängima. Ameerika jalgpalli. Algab NFLi eelhooaeg. Cincinnati Bengals ja Margus Hunt lippavad esmakordselt väljakule Eesti aja järgi ööl vastu reedet Kansas City Chiefsiga mängima ning siis saab näha, kas peatreener Marvin Lewise jutt eestlase meeletust arengust ka tõele vastab.

Cincinnatist on viimase nädala jooksul kostnud mõndagi huvitavat.

Üleeile otsustas Bengals pikendada lepingut mängujuht Andy Daltoniga, kelle kolla­noka-kontraht saab algava hooaja järel otsa. Üllatuslikult laotakse Daltonile kuue aasta jooksul peo peale Belgalsi ajaloo rekordiline töötasu – 115 miljonit dollarit ehk 19,2 miljonit aastas. Üllatuslikult ses mõttes, et pärast kolmandat järjestikust kaotust play-off’is diskuteeriti Cincinnatis päevade kaupa, kas Dalton kohe lahti lasta või anda talle veel üks võimalus.

Ühest küljest on Dalton kõva – vaid kolm quarterback’i on NFLi ajaloos oma kolmel esimesel hooajal meeskonna põhiturniirilt edasi viinud. Teisalt pole play-off’i jõudmine piisav, sest ameerikalik mõtteviis tunnistab vaid võitu finaalis ehk Super Bowlil. Kui aga mängujuht saab play-off’i esimeses ringis aina tappa – viimati erakordselt häbiväärsel moel mängides – siis pole temast kokkuvõttes suurt kasu.

Seega on Dalton veel vähemalt seitse aastat Bengalsiga seotud, sest tema töötasu on suur ning teise hea mängujuhi palkamise välistab NFLis kehtiv palgapiirang. Samas leidsid omanikud, et risk tasub end ära – juhtub Dalton tuleval hooajal hästi mängima ning ühegi play-off-mängu võitma, kerkiks ta hind kõrgustesse. Niisiis: jumal kaitse Daltonit, vastasel korral on Bengals omadega põhjas.

Dalton Daltoniks, quarterback mänge ei võida, kui kaitse ei pea. Ja kaitse – NFLi mitmekülgseim ja ühtlaseim – olla tänavu Bengalsi vägevus, kinnitavad asjatundjad ja fännid, kes tuhandete kaupa käivad treeninguid jälgimas.

Pärast kümmet treeningpäeva polevat arugi saada, et kaitseliini suurim staar Michael Johnson on lahkunud, räägitakse. Carlos Dunlap on ohtlik nii paremal kui vasakul äärel, Wallace Gilberry taas imeheas vormis ning Hunt kõvasti arenenud. Rahvale meeldib, mida eestlane vasakul äärel teeb, kusjuures ta suutvat nüüd ka palliga läbimurdjaid edukalt peatada. Mitmel korral ramminud ta vastase maha kohe, kui too palli sai, ning mitmel puhul rebinud ründaja pikali pikkade kätega, mis katte tagant välja sirutusid.

«Arvan, et Hunt on astunud väga-väga suure sammu edasi,» kiitis Lewis pressikonverentsil. «Eelmisel hooajal sai ta kõvasti kogemust ja nüüd näete temast õhkuvat enesekindlust. Hunt teab praegu, mida teha, mõistab mängu tempot ja muud. Ta on üks neist, kelle tegutsemist Kansas City vastu põnevusega ootan.»

Bengalsi kaitsemängu treener Jay Hayes kinnitas, et varsti võib Hundi nime eest ära koristada väljendi «tulevikuprojekt». «Hunt on parem kui mullu, kõvasti arenenud, kuid tööd tuleb veel kõvasti teha. Kui saaks ta mänguasendi madalamaks ning mängujuhi ründamise jõulisemaks, oleks päris hea.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles