Sotši olümpiahõbe vigastas selgroogu

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetusest taastuv Natalia Czerwonka.
Õnnetusest taastuv Natalia Czerwonka. Foto: Facebook

Sotši taliolümpial kiiruisutamises hõbemedali võitnud poolakas Natalia Czerwonka põrkas jalgrattaga sõites traktoriga kokku ning murdis õnnetuse tagajärjel oma selgroo.

Czerwonka käis jalgrattaga trenni tegemas ning põrkas suure hoo pealt traktoriga kokku. Czerwonka treener Arkadiusz Skoneczny läks sportlast otsima, sest Czerwonka ei olnud ebatavaliselt pikalt kestnud treeningult veel naasnud. Treener leidis oma raskelt vigastatud ja teadvuseta hoolealuse teepervelt. Ta toimetati kiiresti Tomaszhowi haiglasse, kus selgus, et tema selgroog on mitmest kohast murdunud.

Czerwonka lisas pärast õnnetust endast Facebooki pildi. Ta kirjutas foto alla järgnevalt: «Olin teinud plaane järgmiseks pooleks aastaks ehk terveks hooajaks. Ootasin tulevast hooaega väga, kuid hetkel pean ma päeva korraga elama ega tohi liiga palju ette mõelda. Mu selgroog on puruks. Lisaks tehti mulle 12 õmblust. Põrkasin traktoriga kokku.»

Arstide jutu järgi on Czerwonka teadvusel ja tunneb end paremini, vaatamata mitmetele luumurdudele tema rindkeres, kaelas ja selgroos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles