Enden lahkus väärtuskonflikti tõttu Sõbraga korvpalliliidu juhatusest

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heino Enden Eesti koondise peatreenerina.
Heino Enden Eesti koondise peatreenerina. Foto: Toomas Huik

Endine Eesti korvpallikoondise peatreener ja 1982. aasta maailmameister Heino Enden lahkus Eesti Korvpalliliidu juhatusest. Enden sõnas Postimehele, et ta ei saanud juhatuses jätkata väärtuskonflikti tõttu, kuna ta ei pea õigeks juhatuse otsust kinnitada Andres Sõber Eesti koondise abitreeneriks.

Sõbrale määrati eelmisel suvel Tallinnas toimunud U20 koondise EM-finaalturniiri järel korvpalliliidu juhatuse poolt avalik noomitus ebaväärika käitumise eest. Endeni arvates on Sõbra koondise juures tegutsemine kahjulik siinse korvpalli mainele. Enden on ka varasemalt avaldanud oma arvamust, et Sõber ei tohiks koondistega edasi töötada.

Kui U20 koondise tüüri juures on praeguseks Sõbra välja vahetanud Indrek Ruut, siis A-koondise juures on Sõber ametis kolmandat aastat järjest. Seetõttu otsustaski Enden nüüd korvpalliliidu juhatusest välja astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles