Veideman: meie meeskonna vaim on väga tugev

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondis kohtus kodusel turniiril USA üliõpilaste esindusega
Eesti korvpallikoondis kohtus kodusel turniiril USA üliõpilaste esindusega Foto: Tairo Lutter

Kodusel turniiril esikoha saanud Eesti korvpalli B-koondisega koos mänginud tagamees Rain Veideman kiitis oma noori kaaslasi. «Selle meeskonna vaim on nii tugev… kõik mehed andsid endast maksimumi,» sõnas ta pärast USA üliõpilaste üle saadud 77:65 võitu.

Eesti vajas kolme meeskonna turniiril esikoha saamiseks vähemalt viiepunktilist võitu, kuid lõpuks alistati vastane koguni 12 silmaga. «Meie plaan oli mängida väga agressiivselt ja võita ning saime sellega hakkama,» rääkis Veideman.

Eesti koondise peatreener Tiit Soku lisas, et ameeriklased üritasid mängida hurraa stiilis, kuid eestlased olid selleks valmis.

Tallinna turniiriga sai Eesti B-koondise projekt läbi ning juba tänasest jätkavad treeninguid põhikoondise mehed, kes valmistuvad kahe nädala pärast Hispaanias MMil osalevate kolme Aafrika meeskonnaga peetavaks kohtumisteks. Tallinna turniiril mänginud meestest jätkavad treeningud kuus pallurit, kuid Sokk ei soostunud veel nende nimesid avalikustama.

«Saime mängijatest hea pildi ja liga kohtumisega läksid mehed paremaks,» kiitis Sokk projektis osalenud pallureid. «Meie eesmärk oli saada juurde kolm-neli mängijat, keda saaks lähitulevikus kasutada. Suuri muutusi koondises ei tule.»

Esimest suve koondises treeninud ja mänginud tagamees Rait-Riivo Laane sõnul andsid treeningud ja mängud väga hea kogemuse. «Ma ei vaeva oma pead sellega, kas mind jäetaks koondisse. Tean, et andsin endast nii palju kui suutsin,» lausus ta ja lisas, et ei taha ega oska oma panust hinnata. «Ma ei hakka enda rolli ületähtsustama, arvan, et kogu meeskond tegi kõvasti tööd.»  

Tallinna turniiril valiti Eesti koondise parimaks Tanel Kurbas, kogu turniiri MVP tiitel läks aga Rain Raadikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles