EOK ootab kutsekomisjonilt arvamust Alaveri ja Lembergi treeneritööks sobivusest

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver.
Mati Alaver. Foto: Liis Treimann

Seoses eile avalikustatud Vitali Bernatski poolt esitatud süüdistuste uurimiseks moodustatud komisjoni raportiga, saatis Eesti Olümpiakomitee täna hommikul kolme alaliitu ja treenerite kutsekomisjonile kirjad.

Kutsekomisjonilt oodatakse hinnangut, kas 5. kategooria treenerite Mati Alaveri ja Harry Lembergi omadused on treeneritööle vastavad. Nimelt väitis Bernatski, et mõlemad mehed on temalt ostnud keelatud ainete hulka kuuluvat kasvuhormooni. Alaver ja Lemberg on seda eitanud, kuid uurimiskomisjoniga koostööd ei teinud. Alaver loobus komisjoni ette minekust, Lemberg käis küll ärakuulamisel, kuid loobus Bernatskiga vastandamisest.

EOK ootab mõlema treeneri kohta seisukohta ka suusaliidult ja kergejõustikuliidult. Laskesuusatamise Föderatsiooni saadeti aga kiri seoses siiani tegevsportlasena tegutseva Roland Lessingu väidetava Bernatskiga seotusega. Eile avaldatud raportist selgub, et ka Lessing keeldus komisjoniga kohtumast.

«Kirjade sisu oli selge – ootame alaliitude ja kutsekomisjoni seisukohti,» sõnas EOK peasekretär Siim Sukles. «Komisjoni raportiga visati pall EOK kätte ja nüüd pidime meie sellega edasi tegelema. Ootame vastuseid alaliitudelt, kuna treenerid ja sportlased on just nendega lepingulistes suhetes.»

EOK ootab vastuseid hiljemalt 25. augustiks. Kolm päeva hiljem toimub EOK täitevkomitee koosolek, kus antud teema tuleb kindlasti arutusele.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles