Vehklemiskoondise skorpionitel aeg salvata

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Zuikova (vasakul) ja Kristina Kuusk.
Julia Zuikova (vasakul) ja Kristina Kuusk. Foto: Toomas Huik

Ehkki vehklemisringkondades räägitakse, et sportlase ideaalvanus on 28 või 32, võivad juba noored Kristina Kuusk ja Sten Priinits sel EMil üllatada.



Kuigi homme algaval vehklemise EMil on Eesti koondise liidriteks Nikolai Novosjolov ja Irina Embrich, teeb ka noorem generatsioon tõsiseid edusamme.

Kuuse ja Priinitsa viimase aja tulemused annavad lootust, et tublidele liidritele on sirgumas väärilised mantlipärijad. Mõlemad Skorpioni tähtkujus sündinud sportlased on turniiridel näidanud, et suudavad valusalt salvata.

«Nad hakkavad Novosjolovile ja Embrichile juba kandadele astuma,» kinnitas koondise peatreener Kaido Kaaberma.

Meenutuseks: Kuusk võitis kaks nädalat tagasi Eesti meistrivõistlused ja sai mais Hiina GP-etapil kaheksanda koha, Priinits tuli veebruaris Lissaboni MK-etapil kolmandaks.

«Selle turniiri eel polnud ma põhimõtteliselt mitte keegi ja kõrge koht oli väga väärtuslik,» tunnistas Priinits, kes sai sealt vajaliku enesekindluse.

Kuusk ei soovinud head aastat üle hinnata. «Tegelikult on hooaeg olnud väga pingeline,» nentis Kuusk.

Priinits on 22-aastane, Kuusk 24-aastane. Vehklemine on aga spordiala, kus loeb lisaks füüsilisele poolele ka vaimne küpsus. Kaaberma sõnul on ala viimase 20 aastaga muutunud.

«Vanasti kestsid turniirid kaks päeva ja olid koormavamad. Nüüd on jällegi psühholoogiline pool oluliseks muutunud,» selgitas Kaaberma.

Priinits on enda sõnul teinud selles vallas sammu edasi.

«Arenemisruumi on, aga viimasel ajal on vaimne pool läinud paremaks. Ka nimekate vastaste vastu suudan külma pead hoida,» märkis Priinits.

Koondisesse kuuluvad lisaks Olga Aleksejeva, Julia Zuikova, Aivar Liimets ja Marno Allika.

AJAKAVA

Euroopa meistrivõistluste ajakava

•    17. juuli – naiste epee individuaalvõistluse eelringid

•    18. juuli – naiste epee individuaalvõistlus (32 paremat)

•    19. juuli – meeste epee individuaalvõistlus (eelringid + 32 paremat)

•    21. juuli – naiste epee võistkonnavõistlus

•    22. juuli – meeste epee võistkonnavõistlus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles