Meistrite liiga kohast ilma jäänud Ojamaa koduklubi peatreener: UEFA käitumine on šokeeriv

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henning Berg.
Henning Berg. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas kvalifikatsiooni viimasesse vooru pääsenud, ent mängukeelu all olnud mängijat kasutanud Varssavi Legia meeskond jäeti tähtsast võidust ja edasipääsust ilma ning tiimi peatreener Henning Berg oli sellise otsuse üle väga pettunud.

Eesti koondislase Henrik Ojamaa koduklubi Varssavi Legia alistas Meistrite liiga kvalifikatsiooni kolmandas eelringis Šotimaa klubi Glasgow Celticu kahe mängu kokkuvõttes esialgu 6:1, ent jäi edasipääsust siiski ilma. Nimelt otsustas Euroopa jalgpalliliit (UEFA), et kuna Legia kasutas kolmapäevase korduskohtumise lõppfaasis endiselt mängukeelu all olnud Bartosza Bereszynski teeneid, määratakse neile selle mängu eest 0:3 kaotus ning nii pääses 4:4 viigiseisul paremate võõrsil löödud väravate tõttu edasi just Celtic.

Juhtunu uurimisel selgitasid Legia esindajad, et möödunud hooaja lõpus Euroopa liigas punase kaardi ja kolmemängulise keelu teeninud Bereszynski oleks pidanud kolmapäeval juba olema mängukõlblik, sest ta jättis vahele kaks kohtumist St Patrick Athleticuga ning avamängu Celticuga. UEFA omakorda teatas, et kuna Bereszynskit polnud ühe St Patrickuga peetud mängu ajal meeskonna koosseisu üles antud, siis ei läinud see kohtumine mängukeelu realiseerimisena arvesse ning nii pidigi ta vahele jätma ka korduskohtumise Celticuga.

Legia peatreener Henning Berg oli UEFA käitumisest äärmiselt nördinud. «Et UEFA teeb sellise otsuse, millel on sellised tagajärjed... see on uskumatu,» vahendas Bergi sõnu Eurosport.

«Me käitusime heatahtlikult. Tegime administratiivselt St Patrickuga peetud mängus ühe vea. Oleme olnud oma käitumises avatud ja see on lihtsalt väike tehniline administratiivne viga ja selle tagajärjeks on asjaolu, et me ei saa mängida Meistrite liigas, mis oli nii mängijate kui klubi unistuseks. Sellega on väga-väga raske leppida ja arvan, et see läheb vastuollu kõikide ausa mängu ja ausa võistluse arusaamadega,» pahandas Berg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles