Oja sai rallikrossi MM-etapi eelsõidus üheksanda koha

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Oja.
Sten Oja. Foto: twitter

Eesti ja Põhja-Euroopa meister rallikrossis Sten Oja sai Kanadas sõidetud MM-etapil harukordse võimaluse. Tänavu 2003. aasta autoralli maailmameistri Petter Solbergi meeskonnas mehaanikuna töötav Oja osales Kanadas sõidetud etapil Petter Solbergi kõrval meeskonna teise autoga. On põhjust uskuda, et kõikide asjade sobivuse kõrval saame Ojat sellel aastal veel Petter Solbergi meeskonna Citroen DS3 Super Car autoga sõitmas.

Kuna meeskonna senine teine liige, Alexander Hvaal enam tiimi liige pole, jäi üks auto nö vabaks. Kuna sarja promootor on seadnud karmid reeglid, siis pidi teine auto kindlasti rajal olema. Nii sai teoks asi, millest meeskonnas varem oli räägitud ja Oja pääses Kanadas MM-etapi starti.

Juba eelnevalt oli kokku lepitud, et Oja saab teha ühe treeningsõidu ja esimese eelsõidu, sest sellega on etapil osalemise kohustus täidetud, Oja selle eest eraldi raha meeskonnale maksma ei pea, kuid kui mõnel järgneval etapil tahaks teha kaasa juba täismahus, tuleb selleks vahendeid leida ja sellega juba ka tegeletakse.

Oja näitas Super Car Kanada finaali esimeses eelsõidus üheksadat aega, mis on debüüdi kohta väga korralik tulemus, olgu võrdlusena välja toodud, et Läti sõitja Reiniss Nitisš, kes juhtinud MM-sarja, suutis nelja eelsõidu peale Ojast vaid korra paremat aega näidata.

Etapi võitis Petter Solberg, kes on ka sarja uus liider Toomas Heikkineni ja Reiniss Nitisši ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles