Antti Rammo saavutas sõiduvõidu Vormel Scandic etapil

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antti Rammo
Antti Rammo Foto: Rein Luik

ALM Motorsport võistkonna sõitja Antti Rammo saavutas Vormel Scandic klassis võidu ning tiimi teine sõitja Tõnis Vanaselja kaks poodiumikohta täna toimunud Eesti meistrivõistluste etapil Audrus, auto24ringil.

Vormel Scandic kvalifikatsioonis sai parima ringiaja kirja Antti Rammo, kes edestas napilt Raimo Kullit ja Tõnis Vanaseljat.

Kuigi enne võistlussõite sadas veidi vihma, oli Vormel Scandic esimese sõidu ajaks rada juba kuiv ja stardist sai kõige paremini minema Rammo, keda asusid jälitama samuti hea stardi teinud Vanaselja ja kolmandaks langenud Kulli. Nii kihutatigi kuni viimase ringini, mil Vanaselja oli sunnitud loovutama teise koha Kullile, aga sõidu võit kuulus siiski Antti Rammole.

Teises sõidus startisid Rammo ja Vanaselja vastavalt teiselt ja neljandalt kohalt, aga üsna pea möödus Rammo parimalt kohalt alustanud Kullist ja asus ise sõitu juhtima. Nii kihutati mitu ringi, aga siis sõitis Rammo ühes kurvis veidi rajalt välja ja nii pääses Kulli mööda. Peagi aga selgus, et Rammo autol oli viga saanud radiaator ja ta oli sunnitud mootori ülekuumenemise tõttu katkestama. Tõnis Vanaselja tegi ilusa sõidu ja tõusis lõpuks teisele kohale.

«Kvalifikatsioon osutus tõesti edukaks ja ma arvan, et see oli mu hooaja parim  ajasõit,» tõdes Rammo. «Esimeses sõidus  ei teinud just kõige paremat starti ja natuke oli Kulliga pusimist esimeses kurvis. Aga pärast seda kuni finišini hoidsin kõike kontrolli all. Teise sõidu algul sain Kullist mööda, aga siis tegin sirge lõpus väikse vea,  sattusin kruusale ja lõhkusin radiaatori.»

Tõnis Vanaselja võistluspäev tõi niisiis kaasa nii teise kui kolmanda koha, millega kokkuvõttes jäi ka mees ise rahule.

«Esimeses sõidus sain algul Kullist mööda ja sõitsin teisel kohal kuni viimase ringini, aga siis hakkasin teda katma, tegin väikse sõiduvea ja ta pääses minust mööda,» kommenteeris Vanaselja. «Teist sõitu alustasin neljandalt kohalt ja püsisin sel kohal päris kaua, sest ei saanud mööda eesõitjast, kel veidi uuem auto kui mul. Aga lõpuks tõusin siiski Antti ebaõnne tõttu teisele kohale.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles