Maailmameistrivõistluste finaalsõitudesse pääsesid Pent ja Talviku

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Pent.
Allar Pent. Foto: Rauno Kais.

Eile toimusid Belgias Lierneux-Bastogne's 500 meetri kõrgusel merepinnast ülirasketes tingimustes juunioride maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonid, kust tänastesse finaalsõitudesse pääsesid edasi Allar Pent ja Jörgen-Matthias Talviku, kes mõlemad osalevad klassis 65cc.

Juunioride MM-i rada on ehitatud spetsiaalselt selleks võistluseks mäe otsa põllule. Ümberringi on heinamaad, raja kõrval söövad lehmad rohtu. Pinnas on siin kiviklibune ja savine muld, kuid tingimused muudab üliraskeks viimasel paaril nädalal Belgias sadanud tugev vihm. Võistluseelsel päeval laastasid piirkonda keeristormid, ka ööl enne võistlust sadas tugevalt. See muutis mitte ainult raja, vaid ka kogu laagriplatsi mülkaks.

 
Konkurents on samuti kõikides klassides ülitihe, kuna 85cc ja 125cc klassis on üles antud üle 100, 65cc klassis üle 80 võistleja, finaali pääseb aga vaid 40 sõitjat.
 
Eesti noortekoondis on Belgias väljas läbi aegade suurima koosseisuga. Klassis 125cc olid rajal Hardi Roosiorg, Jan Jakobson, Aron Lenzius, Hendrik Talviku ja Rait Kaimer. Kahjuks ei pääsenud üksi «võrrisõitjatest» edasi finaali, kuigi lootused olid eriti pärast Roosioru head tulemust viimasel EM-etapil kõrged. Roosiorg saavutas enda kvalifikatsioonigrupis 26. koha ning Jakobson, Lenzius ja Talviku olid teises kvalifikatsioonis vastavalt 20., 28. ja 31. Kahjuks ei pääsenud ükski eestlane ka nelja parema seas Last Chance sõidust finaali, kui Jakobson lõpetas sõidu 13., Roosiorg 18., Lenzius 19. ja Talviku 40. kohal.
 
85cc klassis on eestlastest rajal Andreas Hiiemägi, Henry Vesilind, Meico Vettik, Robert Saun ja Egert Pihlak. Neist tegid parimat sõitu Hiiemägi (oma kvalifikatsiooni 23.) ja Vettik (26.). Last Chance sõidus sai Hiiemägi väga hea stardi, tuisates rajale esikolmiku seas. Sõidu jooksul ta mõned kohad langes ning heitles viienda-kuuenda koha piirimail. Konkurendi kukkumise tõttu õnnestus Hiiemäel see sõit viiendana lõpetada, mis tähendas esimesena finaalist väljajäämist, kuid samas ka esimest reservi kohta.
 
85cc klassis pääses siiski kindlalt homsesse finaali Eesti tiimi Sahkar KTM Racing kuuluv belglane Jago Geerts, kes oli enda kvalifikatsioonigrupis viies.
 
Kõige edukamalt esinesid 65cc klassi sõitjad, kellest Allar Pent ja Jörgen-Matthias Talviku oma kvalifikatsioonis koguni esikümnes lõpetasid - Pent oli 7. ja Talviku 9. Last Chance sõidus püüdsid endast veel parimat anda Marcel Peldes (kvali 32.) ja Romeo Karu (34.), kuid kummalgi ei õnnestunud nelja parema hulka pääseda, kui Karu ületas lõpujoone 16. ja 27. kohal.
 
«Selline rada on paljudele Eesti poistele ikka liig,» võttis üldiselt valitsenud arvamuse kokku Romeo Karu isa Tõnu.

Täna sõidetakse kõigi kolme klassi finaalsõidud ja selgub ka parim noorte krossiriik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles