Lõunakeskuses toimus ekstreemne supermotovõistlus

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Soidla.
Janek Soidla. Foto: Rauno Kais

Kui eile Põhja-Eestis peetud erinevad mootorispordivõistlused toimusid päikeselise ja kuuma ilmaga, siis Tartu Lõunakeskuses sõidetud supermoto Eesti meistrivõistluste viiendat etappi kimbutas vihm ja seda juba alates võistluspäeva hommikust saadik.

Kuna vihma kallas varakult, siis pidid võistluse organisaatorid krossiosast loobuma, kuna see oli ohtlikult libe ja porine ning seetõttu peeti võistlus ainult raja asfaldiosal. Võistlussõidud toimusid vahelduva vihmaga, kus mõni klass sai rohkem märjaks, kui teine ning SuperQuad esimene sõit katkestati sootuks, kuna rajal oli nii palju vett, et sõitmine muutus vesiliu tõttu nii sõitjatele kui ka pealtvaatajatele liiga ohtlikuks.

Et võistlused pealtvaatajate jaoks veelgi huvitavamad oleksid, siis sõidetakse tänavu kõikidel etappidel lisaks tavalisele kvalifikatsioonile ka osades klassides SuperPole sõit, kuhu pääsevad konkreetse klassi kvalifikatsiooni kiiremad, kes selgitavad 2-ringilises sprindivõistluses stardikohtade valimise järjekorra.

S1 klassis võitis SuperPole sõidu ka kvalifikatsioonis kiireima aja sõitnud Sami Uutela (Yamaha), kes edestas kaasmaalaseid Jani Lammineni (Kawasaki) ja Sami Salstolat (TM), kiireim eestlane oli neljandana lõpetanud Joosep Laiksoo (KTM).

Esimeses sõidus võidutses kindlalt Salstola, kes möödus poolel maal seni liidrina sõitnud Lamminenist ja edestas teda lõpujoonel 3,9 sekundiga. Kolmandaks sõitis end keerulistes tingimustes Patrick Pals (TM), kes kaotas võitjale 6,7 sekundiga.

Salstola võitis ka teise sõidu, aga selle alles peale põnevat lahingut avasõidus alles kuuenda koha saanud Uutelaga, kellest ta möödus viimasel ringil, lõpujoonel oli kahe soomlase vahe 0,6 sekundit. Kolmandaks sõitis end esimese sõidu neljas mees Laiksoo, kes kaotas Salstolale juba 19,2 sekundiga.

Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus etapivõit 50 maksimumpunktiga Salstolale, kellele järgnesid 38 puntkiga Laiksoo ja 37 punktiga Uutela.

Salstola suurendas oma edumaad ka Eesti meistrivõistlustel ja tal on peale Tartu etappi koos 233 punkti, talle järgnevad Tartus kokku viienda koha saanud Prants Pals (168 punkti) ja Patrick Pals (150 punkti), kes lõpetas Tartu teise sõidu viienda ja kokkuvõttes neljandana.

Open masinaklassis selgitasid stardikohad kvalifikatsiooni kaks kiiremat soomlane Jimi Lamminen (Kawasaki) ja eestlane Enn Lähker (Honda) ning ka siin oli kindlalt parem soomlane.

Võistlussõitudes ei andnud Lamminen taas konkurentidele erilist sõnaõigust ja võitis mõlemad sõidud. Esimeses sõidus järgnesid talle põneva duelli pidanud Lähker ja lätlane Lauris Liepins (TM), kes teises sõidus vahetasid omavahel kohad, mille tulemusena järgnesid kokkuvõttes Lamminenile Liepins ja Lähker.

Lamminen tõusis Eesti karikavõistlustel 150 punktiga liidriks, kes möödus tabelis Liepinsist (148 punkti). Kolmas on 129 punktiga lätlane Rudolfs Pumpurs (TM), kes oli Tartus kokku seitsmes.

Kuna SuperQuadi esimene sõit katkestati, siis toimus sellele klassile kuivemates tingimustes uuesti kaks sõitu, kus kummaski osutus kindlalt parimaks Janek Soidla (Yamaha), kes edestas mõlemas sõidus Karel Rägastikku (Yamaha) ja Raul Kirti (Suzuki).

Eesti meistrivõistluseid juhib194 punktiga Soidla, teine on 148 punktiga Kirt ning kolmas on 133 punktiga Tanel Jürna.

Mõlemas vihmas sõidetud ScooterRacing klassi sõidud võitis Karl Lõbus (Jawa), avasõidus järgnesid talle Ants Parik (Piaggio) ja Kenor Kotkas (Suzuki). Teises suutis aga Kotkas Parikust kiirem olla ja võttis kokkuvõttes teise koha. 

Järgmised kaks Eesti supermoto meistrivõistluste etappi sõidetakse 23.-24. augustil Tabasalus, kus toimub nädal hiljem 30.-31. augustil ka supermoto maailmameistrivõistluste etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles