Levadia keeras taas värava lukku

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadiale tõi Nõmme Kalju üle võidu Ingemar Teeveri (vasakul) värav.
Levadiale tõi Nõmme Kalju üle võidu Ingemar Teeveri (vasakul) värav. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel eelmise kolme kohtumisega endale viis väravat lüüa lasknud FC Levadia keeras laupäeval taas oma värava lukku, kui tiitli eest heitlevate meeskondade duellis alistati Ingemar Teeveri tabamusest 1:0 tunamullune meister Nõmme Kalju.

Tänavuse hooaja esimeses kuues mängus oma võrgust neli palli välja võtma pidanud Levadia hoidis seejärel vastasmeeskonnad koduses liigas kuival 13 kohtumist järjest, kuid seejärel nende hoog mõneks matšiks rauges. Nüüd löödi oma trump taas osavalt lauale, matši lõpus ei murdnud neid ka teise kollase kaardi saanud Andreas Raudsepa eemaldamine.

Levadia tõusis tänu võidule turniiritabelis teiseks, tabeli liidrist FC Florast jäädakse maha kolme punktiga. Kolmandaks langenud Kalju kaotab samas omakorda Levadiale kahe punktiga.

«Oleme tänavu paar mängu kaotanud, oleksin tahtnud teisiti,» tunnistas Levadia juhendaja Marko Kristal, et tabeliseis võiks nende jaoks soodsam olla. «Täna (laupäeval) oli kaks võrdset meeskonda. Meil oli tabeliseisu arvestades vaja tulemust. Meeskond tegi kõvasti tööd ja suutis lõpus survele vastu seista.»

Levadia on hooaja teiseks pooleks korralikult koosseisu täiendanud ning mängu järel leidsid nii Kristal kui ka Teever, et ründeliinis on meeskonnas päris korralik konkurents. «Meil on ründesse mehi valida küll. Selles suhtes on võistkonnasisene konkurents olemas. Tuleb vaeva näha, et noorematega sammu pidada ja koosseisu mahtuda,» tõdes võiduvärava löönud Teever.

Lisaks tegi sel hooajal Levadia eest esimese täismängu vigastusest paranenud kogenud poolkaitsja Aleksandr Dmitrijev. «Mind üllatas, et ta lõpuni vastu pidas. Kartsin, et tema füüsis pole veel 90 minutiks valmis,» kiitis Kristal algusest lõpuni kaasa mänginud Dmitrijevit. «Ta on kogenud sõjaratsu, kellest on meile palju abi.»

Samas avaldas Kristal lootust, et peagi saab väljakul näha ka koondislast Dmitri Kruglovi, kes on samuti vigastusest paranemas.

Kui pärast kohtumist võis Kalju kiruda kasutamata jäänud võimalusi, siis matš andis ka neile veidike põhjust rõõmustamiseks. Üle hulga aja oli taas nende algkoosseisus vigastusest paranenud ründaja Tarmo Neemelo.

Siiski on Kaljul traumadega endiselt probleeme. Pärast mängu tunnistas peatreener Igor Prins, et Allan-Axel Kimbaloulat ei ole sel aastal trauma tõttu enam väljakule oodata. Tihhon Šišov võiks mängukorda saada septembri lõpus, Fabio Prates aga saab nädala aja pärast hakata palliga trenni tegema.

Kalju leerist tõdeti pärast kohtumist, et kaotus muutis tiitliheitluse nende jaoks raskemaks. «Eks (tiitli)rong vaikselt sõidab eest ära, kuid püüame vahet vähendada. See võimalus on meil nädala pärast juba olemas,» viitas Prins eelseisvale Kalju ja tabeli liidri FC Flora laupäevasele kohtumisele.  

«Levadia lõi standardolukorrast värava ära, ise jätsime oma võimalused kasutamata. Mul oli ka kaks head võimalust värava löömiseks,» märkis Neemelo. «Tabeliseis on tihe. Neljas ja viies hingavad ka meile kuklasse. Järgmine mäng on Floraga, kindlasti oleks sealt vaja võit võtta.»

Teine laupäevane kohtumine lõppes viigiga, Paide linnameeskond ja Narva Trans mängisid esimese koduväljakul 1:1.

Jalgpall

Meistriliiga 23. voor:

Nõmme Kalju – FC Levadia 0:1

(34. Teever), Paide linnameeskond – Narva Trans 1:1 (76. Sinilaid – 45.+1. Nesterovski).

Tabeliseis: 1. FC Flora 54, 2. FC Levadia 51, 3. Nõmme Kalju 49, 4. FC Infonet 45, 5. Sillamäe Kalev 43,

6. Paide linnameeskond 26, 7. Tartu Tammeka 17, 8. Narva Trans 17,

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles