Laanet: OMi hõbedamehed väärivad riigilt suuremat tunnustust

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Jüri Jaansoni ja Tõnu Endreksoni hõbemedali auks korraldatud peolt.
Hetk Jüri Jaansoni ja Tõnu Endreksoni hõbemedali auks korraldatud peolt. Foto: Raigo Pajula.

Riigikogu liikme ja Eesti Politsei Spordiliidu presidendi Kalle Laaneti hinnangul

väärivad Pekingi olümpial sõudmise kahepaadis hõbemedali saanud Jüri Jaanson ja Tõnu Endrekson enamat riiklikku tunnustust.

Laaneti sõnul oleks õiglane, kui valitsus premeeriks nii Jaansoni kui ka Endreksoni mõlemat 1,1 miljoni krooniga. «Praegu on valitsusel kavas jagada nimetatud summa kahe tubli sportlase vahel ära, aga koonerdamine pole antud juhul kokkuhoid,» märkis Laanet Keskerakonna saadetud pressiteates.

«Meie olümpiasangariks tõusis olümpiamängudel kirkaima medaliga kettaheitja Gerd Kanter, kuid Eesti sõudjad kirjutasid end samuti eredate tähtedega olümpiamängude ajalukku,» ütles Laanet.

Laaneti sõnul mõistab ta valitsuse raskusi nii tänavuse riigi lisaeelarve täitmisel kui ka tuleva aasta eelarve koostamisel. «Eesti sportlased on saavutanud oma töös valitsusest paremaid tulemusi,» märkis Laanet. «Eesti riik peab leidma võimalusi olümpiasangarite tunnustamiseks.»

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles