Sander Pärn Saksamaal sõidetud ralli kohta: väga kasulik võidusõit

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Morgan (vasakul) ja Sander Pärn.
James Morgan (vasakul) ja Sander Pärn. Foto: Timo Anis

Möödunud nädalavahetusel osalesid autoralli MM-sarja raames sõidetava Drive DMACK Fiesta Trophy sarja liidrid Sander Pärn ja James Morgan Saksamaa autoralli meistrivõistluste etapil, Wartburg rallil. Peamiseks eesmärgiks oli saada hea ettevalmistus järgmiseks autoralli MM-etapiks, Saksamaa ralliks, mis on selle aasta neljas ja eelviimane Drive DMACK Fiesta Trophy sarja etapp.

Kuna kolm esimest etappi võitnud Pärna asfaldikogemus on väiksem kui paljudel Kesk-ja Lõuna-Euroopa sõitjatel, kes sarjas osalevad, on võetud sarnaselt eelmiste etappidega eesmärgiks teha korralik ettevalmistus enne Saksamaa asfaldirallit. Osalemine Wartburg rallil andis palju, sõideti üsna sarnastes tingimustes Saksamaa MM-ralliga ja sama DMACK rehviga, millega starditakse Saksamaal kahe nädala pärast.

Pärn ja Morgan osalesid Wartburg rallil Belgia meeskonna Floral Racing esiveolise Ford Fiesta R2 masinaga, samasuguste autodega sõidetakse ka Drive DMACK sarjas. Ralli tulemuse osas andis tagasilöögi esimese päeva generaatori probleem, mis sundis neid avapäeval rallit pooleli jätma. 

Teisel päeval oldi taas rajal tagasi ja näidati kõigil üheksal katsel väga korralikku kiirust, sõites välja esiveoliste autode hulgas TOP 3 aegu. Parim tulemus katselt oli üldarvestuse seitsmes, kokku osales rallil üle 60 meeskonna. Sama rallit kasutas ettevalmistuseks ka tunduvalt suurema asfaldikogemusega Belgia sõitja Ghislain de Mevius, kes samuti osaleb Drive DMACK Fiesta Trophy sarjas. Pärna ja Morgani katseajad olid võrreldes Belgia sõitja omadega väga konkurentsivõimelised.

«Jäime selle ralliga üsna rahule, saime korralikult katsekilomeetreid ja mis kõige tähtsam, saime sõita sama DMACK asfaldirehviga, millega stardime Saksamaa MM-rallil. Saime aimu selle rehvi omadustest ja eripäradest. Kindlasti arenes minu asfaldisõit selle ralliga, saime sõita väga erinevates oludes, nii kuival kui märjal asfaldil. See oli väga õige otsus ja kasulik võidusõit, arvestades eesootavat Saksamaa MM-rallit,» rääkis Pärn.

Saksamaa MM-ralli sõidetakse 21.-24. augustil, võistluskeskuseks on traditsiooniliselt Trier ja sõitjaid ootavad veel väga nõudlikud katsed.

Drive DMACK Fiesta Trophy sarjas suurendasid Pärn ja Morgan Soome MM-ralli võiduga oma edu ja ühtlasi on nad võitnud kõik kolm senist etappi. Sõita on veel kaks etappi, Saksamaa ja Hispaania MM-rallid. Pärn ja Morgan on kogunud kolme etapiga 90 punkti, lähim konkurent Tom Cave on kolme ralli järel 53 punkti peal ja kolmandal kohal olev Yeray Lemes on kogunud 48 punkti.

Drive DMACK Fiesta Trophy peaauhinnaks on osalemine Drive DMACK meeskonna Ford Fiesta R5 autoga autoralli MM-sarjas WRC 2 klassis seitsmel etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles