Kanter: Harting tuleb homme pinge alla panna

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: Mihkel Maripuu

Zürichis toimuval kergejustiku EMil näitas end täna väga heast küljes kettaheitja Gerd Kanter, kes avakatsel kvalifikatsiooninormi täitis ning kindlalt homsele lõppvõistlusele jõudis. Eestlase kettakaare pikkuseks mõõdeti 65.79. Homsel võistlusel proovib Kanter võidelda kõige kirkama medali nimel.

Suurim kullasoosik sakslane Robert Harting heitis kohe pärast eestlast ning sai kirja võimsa 67.01. Kanteri sõnul on Hartinguga võimalik esikoha nimel võidelda, kui õnnestub vastane pinge alla panna. «Kui ma teise või kolmanda katse ajal näiteks 67 meetriga liidriks läheks, siis oleks ta raskes seisus. Pinge all ei ole ta väga kaugele heitnud. Samas kui Harting peaks avakatsel 69 meetrit põrutama, siis mina ilmselt samas liigas ei mängi,» kommenteeris Kanter.

Homses finaalis ongi eestlase meelest kõige olulisem, et avakatse kohe kaugele lendab. «Loodan kohe vähemalt samasuguse heite kirja saada nagu täna. Esimese katse tulemus on võistluse käigu suhtes väga tähtis,» selgitas ta.

Ilmateade on üldiselt homme õhtuks vihmast ilma lubanud ning see Kanterit ei rõõmusta. «Ega see ei tee kellelegi rõõmu. Mitte keegi ei oota sellist ilma. Loodame, et ilmateade eksib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles