Eesti Ööjooks värvib Rakvere punaseks

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööjooksu meeskonna liige Marko Torm üle andmas sümboolselt esimest Ööjooksu särki peaminister Taavi Rõivasele.
Ööjooksu meeskonna liige Marko Torm üle andmas sümboolselt esimest Ööjooksu särki peaminister Taavi Rõivasele. Foto: Ain Liiva

Laupäeval tehakse Rakveres ühiselt ajalugu – liikumise sõbrad värvivad sündmuse ametlikes punastes särkides joostes Rakvere linnatänavad punaseks.

Nagu Tel-Avivis, Stockholmis, Viinis või Helsingis, nii joostakse ka tänavu esmakordselt Rakveres sündmuse ametlikus särgis.

«Oleme lõpuks jõudnud sinna välja, et pakkuda oma osalejatele ühte unikaalseimat liikumiselamust ja seda alla 17 000 elanikuga Rakveres,» rääkis Eesti Ööjooksu peasekretär Riina Ignatov. Tema sõnul loob start ühtses särgis unustamatu elamuse, kus külg külje kõrval saavad osalejad tunda ühtekuuluvustunnet, energiat ja jõudu. «Enese ees ja ümber punase inimmere nägemine, mis katab kogu tänavate ulatuse on võimas vaatepilt, mida ei leia kusagilt mujalt Baltikumis. See teebki Rakvere, Eesti Ööjooksu ja kõik ööjooksjad unikaalseks,» lisas Ignatov.

Stardimaterjale väljastatakse osalejatele võistluskeskuses Rakvere Keskväljakul (Turu plats 2 II korrusel) 15. augustil kell 16.00–21.00 ja 16. augustil kell 12.00–21.00. Võistluskeskuses saab registreerida 5 ja 10 km ajavõtuta distantsidele ja Mõmmi jooksudele. Kohti on piiratud koguses.

Ööjooksu õhtut alustavad varakult lõbusad Mõmmi lastejooksud, mis algavad Rakvere Keskväljakul kell 18.30. Ratastoolis sportlaste võistluse start antakse vahetult pärast Mõmmi lastejooksude lõppu, orienteeruvalt kell 20.00 Rakvere Keskväljakul. Kell 21.00 avatakse Eesti Ööjooksu stardikoridorid.

Esmalt lähevad kell 21.30 21,1 km ajavõtuga rajale eliit ja harrastajad, kellele järgnevad viieminutilise vahega 10 km harrastajad ja eliit. 21.40 stardivad ajavõtuta 10 km raja läbijad ja kell 21.45 antakse start 5 km pikkuse distantsi osalejatele.

Parimate autasustamine toimub Rakvere Keskväljakul alates kella 23.00st. Tänavu on Eesti Ööjooksu stardis üle 6000 osaleja Eestist ja 14 välisriigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles