Vanad sõbrad asuvad teineteist üle trumpama

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu on endised paarilised Kristjan Kais (rünnakul) ja Rivo Vesik (blokis) juba korra kohtunud.
Tänavu on endised paarilised Kristjan Kais (rünnakul) ja Rivo Vesik (blokis) juba korra kohtunud. Foto: Artur Sadovski

Sel nädalavahetusel peetavad Eesti rannavõrkpalli meistrivõistlused Pärnus on eelnevatest veidi teistsugused. Seitse aastat samas tiimis mänginud Kristjan Kais ja Rivo Vesik asuvad seekord vastasleeris.



34-aastane Kais mängib paaris Oliver Vennoga, neli aastat noorem Vesik Karl Jaaniga.  «Mingit väga põhimõttelist vastasseisu pole. Vastane nagu vastane ikka,» ei tahtnud Kais võimalikku duelli üle tähtsustada.

Kui Kais on karjääri lõpusirgel, siis Vesik–Jaani mõtlevad pikemas perspektiivis Londoni olümpiamängudest. Lisaks on Kaisi partner Venno täiskohaga saalivõrkpallur ning suurepärast klappi on igal juhul raske sobitada.

Näiteks sel aastal on koos treenitud vaid poolteist kuud ja sedagi vahelduva eduga. «Eks ta rohkem prooviprojekt oli,» tõdes Kais.

Küll aga ei matnud Eesti legendaarne võrkpallur maha lootust võita Pärnus oma kuues Eesti meistritiitel. Kui vastasteks peaksid tulema just Vesik–Jaani, võib edu võti olla hea algus.

«Kui tal (Vesikul – toim) kohati kõik välja ei tule nii nagu vaja, siis tekib tal kerge trots. Seetõttu tuleb varakult suruda,» märkis Kais, kes peab endist partnerit siiski üheks parimaks siinmail. «Eestis on ta endiselt üks ohtlikumaid. Tal on hea blokk ja kui end käima saab, püsib pall hästi käes.»

Kuigi Kaisil enam sportlaskarjääris suuri ambitsioone pole, tunnistas ta, et veel üks karikas auhinnakapis tooks muige suule. «Kaotama ei lähe ju keegi,» kinnitas ta.

Lisaks treeningmängudele on eelpool mainitud paarid sel hooajal ka võistluspinges omavahel kohtunud. Narva-Jõesuus peetud Nokia GP finaalis alistasid Vesik–Jaani Kaisi–Venno 2:1 (25:21, 26:24, 15:12).

Pärnus osalevad lisaks Eesti parimatele paaridele kolm Läti võistkonda, teiste seas Martins Plavinš – Janis Šmedinš, ning võimalik, et Pärnusse tulevad ka sel nädalal Praha MK-etapil 9. koha saanud Ruslans Sorokins ja Aleksandrs Samoilovs.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles