Kanter: kaks viimast medalit pole tekitanud loodetud emotsiooni

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter võitis Zürichi EMilt hõbemedali
Gerd Kanter võitis Zürichi EMilt hõbemedali Foto: Mihkel Maripuu

Zürichis toimuvalt kergejõustiku EMil meeste kettaheites 64.75ga hõbemedali võitnud Gerd Kanter oli poodiumile tõusmise üle küll õnnelik, kuid tunnistas, et viimased kaks tiitlivõistluste medalit oleks võinud tulla suurema emotsiooniga.

Tänane võistlus Zürichis venis halbade ilmastikuolude tõttu ning ajakava nihkus paigast. Lisaks kiskus ilm kettaheite ajaks juba üsna jahedaks. «Sellist võistlust ei oodanud küll keegi. Kvalifikatsiooni pealt oleks pakkunud, et tänase võidutulemusega (66.07, Robert Harting) saab hoopis pronksi,» arutles Kanter.

Tulemused olid tõesti veidi lahjad - Robert Urbanek võitis 63.81ga pronksi, kuue hulka pääses aga 62.31ga.

Kümnendat korda tiitlivõistlustel poodiumile kerkinud Kanter tunnistas, et kaks viimast medalit ei ole pakkunud sellist tunnet nagu kaheksa varasemat. «Kurb, et ei ole sellist emotsiooni tulnud. Hetkel on mul näiteks kahe viimase aasta parim vorm. Kahju, et paremat tulemust ei õnnestunud heita.»

Kanteri enda võistlus algas üsna keeruliselt. Avakatsel lendas ketas 59.48 ning teisel katsel ta tulemust kirja ei saanudki. Seega jäi kõik otsustavale kolmandale katsele, mis jäigi Kanteri õhtu parimaks. «Kõik sai alguse juba esimesel soojenduskatsel, kui ma heiteringi ääre peale astusin ja siis korralikult «suuska panin». Ring ise libe ei olnud, kuid tartaan seal kõrval oli. Muutusin seejärel liiga ettevaatlikuks,» selgitas ta.

Kettaheitevõistluse stsenaariumi muutis eestlaste jaoks veel huvitavamaks tõik, et just Kanteri kolmas katse kukutas kaheksa parema hulgast välja Martin Kupperi. «Tema aeg alles tuleb. Kupper tegi ju väga hea võistluse. Kahe aasta pärast olümpial võib juba kaheksa hulgas olla,» kommenteeris Kanter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles