Kupper: edasipääs oli ju käeulatuses

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kupper EMi lõppvõistlusel
Martin Kupper EMi lõppvõistlusel Foto: Mihkel Maripuu

Zürichis toimuval kergejõustiku EMil tiitlivõistluste debüüdi teinud kettaheitja Martin Kupper sai kirja tubli üheksanda koha. Kolmandas heitevoorus hoidis ta veel finaali viivat kaheksandat positsiooni, kuid Gerd Kanteri hõbedat väärt heide kukutas kaasmaalase üheksandaks.

Kupper sai kirja 60.89, millega ta lõpuni rahule ei saanud jääda. «Täna ei olnud enam sellist särtsu sees nagu eile. Edasipääs oli ju käeulatuses, kuid asjad lihtsalt ei läinud plaanipäraselt,» arutles ta.

Kupperi plaan oli avakatsel korralik üle 60 meetrine heide kirja saada, kuid võistluse alguses piirdus ta 59.50ga. Teisel katsel ta tulemust kirja ei saanudki. Kolmas katse kergitas mehe hetkeks seitsmendaks, kuid Mario Pestano ja Gerd Kanter läksid Kupperist viimasel hetkel mööda.

«Kui oleksitest rääkida, siis usun, et oleksin suutnud viimasel kolmel katsel oma tulemust veel korralikult parandada,» ütles Kupper, kelle soojendusheide kandus 63 meetrini. «Oleksin lihtsalt pidanud oma kolmanda katse tulemuse esimesel katsel heitma. Siis oleks võistluse käik ilmselt teistsugune olnud.»

Tiitlivõistluste debüüdiga jäi ta siiski rahule. «Nukrutsemiseks pole ju tegelikult mitte mingit põhjust,» lõpetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles