Neinar Seli valiti Euroopa Olümpiakomitee ELi komisjoni esimeheks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli.
Neinar Seli. Foto: Peeter Langovits

Ühe olulisema Euroopa spordipoliitika kaasarääkija, Euroopa Olümpiakomitee Euroopa Liidu komisjoni esimeheks aastateks 2014-2017 valiti Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli.

Seli jaoks on komisjoni esimeheks valituks osutumine küll auasi, kuid tähendab ka vastutusrikast tööd. «Eesti on 2018. aasta esimesel poolaastal EL-i eesistujamaa ning muuhulgas tuleb tegeleda ka spordivaldkonna küsimustega. Minu Euroopa Olümpiakomitee ELi komisjoni esimeheks valimine annab hea võimaluse olulised teemad selekteerida ja nendega juba tööle hakata,» ütles Seli.

Euroopa Olümpiakomitee ELi komisjon on üks olulisemaid Euroopa Liidu spordipoliitika kaasarääkijaid. Komisjon esindab Euroopa Olümpiakomitee ja teiste suuremate Euroopa spordiorganisatsioonide huvisid. ELi komisjon on ainuke Euroopa Olümpiakomitee komisjon, kus on tööl palgalised töötajad ning mis asub Brüsselis. Euroopa Olümpiakomitee enda peakorter on Roomas, kus tegutsevad ka teised Euroopa Olümpiakomitee komisjonid.

Euroopa Olümpiakomitee on mittetulundusühing, mis koostöös Rahvusvahelise Olümpiakomitee ja Rahvuslike Olümpiakomiteede Ühendusega, samuti taoliste ühendustega teistes maailmajagudes, arendab olümpialiikumist Euroopas. Euroopa Olümpiakomitee võib põhikirja järgi delegeerida volitusi komisjonidele ja töögruppidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles