Mätas: mul on võimeid, et finaali jõuda

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristio Mätas Zürichi EMil
Ristio Mätas Zürichi EMil Foto: Mihkel Maripuu

Odaviskaja Risto Mätas jõudis Zürichis toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel lõppvõistlusele. Kvalifikatsioonis sai Mätas 78.97ga kümnenda koha. Seda tulemust loodab mees aga pühapäevasel lõppvõistlusel tublisti parandada ning sihib kohta esikaheksa hulgas ehk finaalis. «Tulemus võiks pühapäeval kindlasti kaheksaga alata,» arutles Mätas.

«Võin kvalifikatsiooniga rahule jääda. Esimene eesmärk sai täidetud,» arutles 30-aastane Mätas, kes teab täpselt, kuidas pühapäeval sentimeetreid ja meetreid juurde saada. «Pean hoojooksu paika saama. Hetkel jään enne viske sooritamist korraks seisma. Nii ei saa kogu jõudu taha,» selgitas ta.

Mätase sõnul tahab ta väga tunda seda tunnet, kui oda sisse saab pandud kogu temas peituv jõud. «Trennis on see õnnestunud, kuid tahan ka võistlustel nii visata,» rääkis ta. «Pean lihtsalt julgelt lõpuni välja minema. Tohutu tahe on sees ja ootan lõppvõistlust väga. Mul on võimeid, et finaali jõuda.»

Huvitavas olukorras oli tänase võistluse vältel aga 24-aastane Magnus Kirt, kes viskas oma treeneri Mätasega samas grupis. «Väga hea on koos treeneriga võistleda,» arutles Kirt, kes pärast igat katset sai kiireid juhtnööre. Lõpuks sai Kirt 74.33ga 22. koha.

«Vaimne pool oli mul võistluse ajal korras, kuid probleem on mõnes tehnilistes nüanssides,» selgitas Kirt. Treener Mätas noogutas kõrval tunnustavalt ning ütles lõpetuseks: «Sellest mehest te tulevikus veel kuulete!» Kaarel Täll

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles