Hõbedane Kanter kukutas Kupperi finaali ukse taha

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kupper
Martin Kupper Foto: SCANPIX

Kolmapäeva hilisõhtul Zürichis toimunud kettaheite lõppvõistlusel pakkus Kanter taas omamoodi põneva närvide mängu. Esimese kahe vooru järel hoidis ta alles 12. kohta, kuid kolmanda katsega (64.75) heitis ta end teiseks. Oma tulemust tal enam parandada ei õnnestunud, kuid ükski konkurent eestlasest siiski ei möödunud.

Kolmapäevane võistluspäev venis halva ilma tõttu ning ajakava nihkus paigast. Rasketes tingimustes jäid kõigi tulemused kesiseks. «Sellist võistlust ei oodanud küll keegi. Kvalifikatsiooni pealt oleks pakkunud, et tänase võidutulemusega (66.07, Robert Harting) saab hoopis pronksi,» ütles Kanter vahetult pärast võistlust.

Martin Kupper sai kirja tubli üheksanda koha. Kolmandas heitevoorus hoidis ta veel finaali viivat kaheksandat positsiooni, kuid Gerd Kanteri hõbedat väärt heide kukutas kaasmaalase üheksandaks.

Kupper sai kirja 60.89, millega ta lõpuni rahule ei saanud jääda. «Ei olnud enam sellist särtsu sees nagu kvalifikatsioonis. Edasipääs oli ju käeulatuses, kuid asjad lihtsalt ei läinud plaanipäraselt,» arutles ta. «Nukrutsemiseks pole tegelikult ju mitte mingit põhjust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles