Profitiimi boss: Tour de France'il oleks pidanud olema teine võitja

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alberto Contador.
Alberto Contador. Foto: AFP / Scanpix

Kired tänavuse Tour de France'i ümber ei taha kuidagi vaibuda: Tinkoff-Saxo meeskonna boss Oleg Tinkov usub, et Alberto Contador oleks edestanud Vincenzo Nibalit (Astana), kui ta poleks vigastuse tõttu pidanud võistluse pooleli jätma.

«Nibali on suur tšempion. Ta meeldib mulle inimese ja ratturina. Ta vääris Touri võitu,» tunnustas Tinkov esmalt itaallast ja jätkas: «Kuid Chris Froome ja Contador ei sõitnud lõpuni. Rattaspordis on tänapäeval palju andmeid kättesaadavad. Meil on Rafal Majka ja enamvähem ka Nibali numbrid olemas, sest nad sõitsid koos. Saame neid võrrelda Contadori näitajatega. Selle statistika põhjal julgen öelda, et Contador olnuks Nibalist kolm minutit kiirem. Saan aru, et see arutelu on virtuaalne ega vii kuhugi, kuid meie hinnangul võitnuks Contador Touri üpris lihtsalt,» vahendas Rattaprofid.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles