Ülimalt õnnelik Fosti maratoni järel: jõudu jäi veel ülegi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnelik Roman Fosti pärast edukat EMi maratoni
Õnnelik Roman Fosti pärast edukat EMi maratoni Foto: Mihkel Maripuu

Zürichi EMi meeste maratonil tegi suurepärase jooksu eestlane Roman Fosti, kes sai isikliku rekordi (2.17,54) tubli 18. koha. Fosti enda sõnul jäi tal veel jõudu ülegi ning oleks võimeline olnud ka  paremaks ajaks.

Eelmist isiklikku rekordit (2.20,22) ületas ta raskel Zürichi rajal rohkem kui kahe minutiga. «Jõudu jäi veel ülegi. Ausalt öeldes võiksin veel edasi joosta,» rääkis siiralt õnnelik Fosti vahetult pärast võistlust. «Tavaliselt olen samal ajal meditsiini telgis, kuid täna on tunne lihtsalt suurepärane.»

Esimesel 15 kilomeetril ei saanud Fosti erilist hoogu sisse ning ei leidnud head rütmi. Seejärel aga seis paranes. «Sain hea autopiloodi kätte – see on maratonis väga oluline. Alguses suri jalg ära ja leidnud endale sobivat punti, kuid siis leidsin hea rütmi,» kommenteeris ta jooksu käiku.

Viimaseks 10 km pikkuseks ringiks leidis Fosti veel lisaenergiat ning pani heale jooksule suurepärase punkti. «Viimasel ringil maraton alles algab. Saime iirlasega (Sean Hehir, 20. koht) hea klapi ning ergutasime üksteist. Lõpus oli oluline võimalikult paljudest konkurentidest mööduda. See ka õnnestus.»

Fosti täitis ühtlasi kuue sekundiga Pekingi MMi normi. «Viimasel sajal meetril nägin, et mul on võimalis norm üle joosta. Siis panin lihtsalt täiega lõpuni,» ütles ta.

Teise eestlasena stardis olnud Ilja Nikolajev katkestas enne viimasele ringile minemist. Kokku oli täna stardis 70 meest, kellest finišisse jõudis 50.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles