Politseinik Aava võitis unetu öö järel kindla meistritiitli

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odaviskaja Moonika Aava.
Odaviskaja Moonika Aava. Foto: Liis Treimann

Mõni treenib kogu aasta kuus korda nädalas palehigis, et Eesti meistri tiitlini jõuda, teine ei tee enne seda aga ühtki treeningut ja suudab siiski võita. Seda enam, et tiitli võitmiseks pole vaja isegi võistluseelsel ööl magada. Mõtlete, et sellist inimest pole olemas?


Vaadake odaviskaja Moonika Aavat ja näete, et on ikka küll. «Mul oli tänane päev töölt vaba ja mõtlesin, et tulen omast lõbust võistlema,» rääkis politseinikuna töötav Aava, kes ka eile öösel tööl oli. Vahetus lõppes alles hommikul kell kaheksa.

Sellest hoolimata suutis ta kümme tundi hiljem odaviskes 53.79ga võidutseda. «Ma juba olen selline keeruline inimene, et mida rohkem trenni teen, seda kehvemaks tulemused lähevad.

Enne Eesti meistrivõistlusi ei teinud ma ühtki trenni, oma lõbuks olen vaid jalgpalli mänginud,» rääkis Aava, kes võttis sel hooajal alles teist korda oda kätte. Esimene kord oli politsei meistrivõistlustel, kus ta samuti üle 50 meetri visata suutis.

Sellest, et profisporti tagasi tulla, Aava enam ei unista.

«Minu prioriteet number üks on töö. Mul pole rahaliselt võimalik ainult trenni teha. Mul poleks millestki elada. Ma saan oma palga tööl,» rääkis Aava, kes Londoni olümpiale pürgimise peale isegi ei mõtle.

Eesti meistrivõistlustel oli naiste odaviskes stardis vaid kuus võistlejat. Teise koha sai Aava järel mullune meister Raine Kuningas 52.08ga. Kolmas oli Triin Lait 46.78ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles