Tiidrek Nurme: see oli eestlaste EM!

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidrek Nurme jäi EMil tehtud jooksuga rahule
Tiidrek Nurme jäi EMil tehtud jooksuga rahule Foto: Mihkel Maripuu

Zürichi EMil meeste 5000 m jooksus 10. koha saanud Tiidrek Nurme jäi tiitlivõistlusel rahule nii enda kui ka terve Eesti koondise esitusega.

«Enne võistlust oma peas mõtlesin, et tahaks esikümnesse joosta. Selles mõttes sai väike unistus täidetud,» arutles Nurme, kes sai kirja oma hooaja tippmargi 14.13,89. Nurme jooksis oma sõnul riskivabalt ning ei roninud etteotsa tempot tegema, kuigi vahepeal käis selline mõte peast läbi küll.

«EMil on koht olulisem, kui aeg. Väga lihtne jooks oli iseenesest, seda näitab ka võidumehe Mo Farah’ aeg, kes on muidu alla 13 minuti mees, aga täna jooksis üle 14 minuti. Viimasel neljal ringil läks alles jooksuks ning mul jagus särtsu lõpuni. Oleks vahepeal ette roninud, siis oleks ehk lõpus jõud otsa saanud.»

Lisaks enda korralikule tulemusele oli Nurme ülimalt rahul kogu koondise esitustega: «See oli eestlaste EM!»

Nurme jaoks oli Zürichis tegemist selle hooaja viimase 5000 meetri jooksuga. Järgmisel nädalal osaleb ta Kuressaare uue staadioni avavõistlusel 1500 m distantsil.

Euroopa meistriks krooniti 5000 m jooksus Suurbritannia superstaar Mo Farah 14.05,82ga. Teise koha sai Hayle Ibrahimov ning pronksi võitis Andy Vernon. Kokku oli stardis 16 meest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles