Parts ja Siimar tulid Eesti kolmekordseteks meistriteks

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Siimar.
Mattias Siimar. Foto: Eesti Tennise Liit

Pärnus lõppesid pühapäeval Eesti noorte meistrivõistlused. Vanuseklassis U14 tuli kolmes mänguliigis võitjaks Robin Erik Parts (Avantage TK) ja klassis U18 sai samaga hakkama Mattias Siimar (USTA).

Parts võitis poiste üksikmängu finaalis Daniil Glinka (USTA) 6:4 ja 6:3 ning koos Johannes Seemaniga (Pärnu Kalevi TK) Glinka ja Carl Bret Parko (TC 2000) 5:7, 6:0 ja 10:7. Ka segapaarismängus oli Parts koos Hella Linda Sepmaniga (EKSM) võidukas Maileen Nuudi (EKSM) ja Kristopher Karma (AOTK) üle 6:0 ja 6:0.

Kui aga Parts alistas Glinka kahes finaalis, siis tüdrukute üksikmängus oli Nuudi Sepmanist üle 6:3 ja 7:6, napsates seega olulisema tiitli endale. Nuudi on nüüd kahe vanuseklassi Eesti meister, ta oli U12 klassis võitnud kolm aastat tagasi. Paarismängus suutsid aga Carol Plakk (EKSM) ja Sofia Tšeklistova (AOTK) alistada Sepmani ja Maria Lota Kauli (USTA) 6:3, 2:6 ja 10:6. Nii said Plakk/Tšeklistova esikoha oma vanuseklassis (U12) kui ka endast vanemate seas.

Mattias Siimar oli noormeeste finaalis ülivõimas ja alistas Kristjan Tamme (USTA) 6:2 ja 6:0. Ka teised finaalid tema osavõtul olid ühepoolsed: koos kaksikvenna Kristoferiga alistas Mattias Christopher Robin Klettenbergi (USTA) ja Henri Naela (Pärnu Kalevi TK) 6:0 ja 6:3 ning koos Jana Kuzovkovaga (USTA) segapaarismängus Elisa Mai Kooniku (USTA) ja Klettenbergi 6:2 ja 6:2.

«Mattias Siimar mängis võimsalt,» iseloomustas treener Harri Neppi kolmekordse noortemeistri esitust. «Tempo poolest oli ta kõigist üle, füüsiliselt väga heas vormis,» lisas ta.

Neidude meistriks tuli Birgit Burk (TC 2000), kes sai finaalis kindlalt 6:1 ja 6:1 jagu klubikaaslasest Polina Tšernjakist. Burk on nüüd karjääri jooksul tulnud kolmes vanuseklassis Eesti üksikmängumeistriks, sest ta on võitnud ka U14 ja U16 turniiri. «Birgitit vaevab endiselt ahilleuse kõõluse valu, mille tõttu ta vahepeal pausi pidas, ent tema rebitud löögi vastu jäid teised abituks. Ta oli vastastest palju kindlam,» rääkis Neppi oma õpilase kohta. Neidude paarismängu võitsid Kuzovkova ja Kimberly Valgemäe (TC 2000), kes finaalis alistasid Liisa ja Annela Pajumetsa (EKSM) 6:2 ja 6:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles