Karjäär jätkub Türgis: peatreener võttis Toobali endaga uude klubisse kaasa

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal.
Kert Toobal. Foto: Karli Saul

Eesti võrkpallikoondise sidemängija Kert Toobal jätkab karjääri Türgi liigas. Toobal sõlmis lepingu Inegöli klubiga, mis sai eelmisel aastal sealses meistriliigas 10. koha.

«Sel aastal sain juba juunis selguse, kus sügisel mängin ja seetõttu oli parem ka hooajaks valmistuda,» sõnas võrkpallur, kelle uue töökoha otsingud on varasemalt ka üsna sügisesse kandunud.

Klubivahetuses oli suur roll Toobali eelmise aasta meeskonna peatreeneril, kes ise Inegöli etteotsa siirdus ja Toobali endaga kaasa kutsus. «Eks ta tunneb mind ja olin tema jaoks kindel variant, kellega mingeid probleeme ei ole,» sõnas Inegöli ainus võõrleegionär, kes nagu ikka, kannab meeskonnas põhisidemängija rolli. Hetkel otsitakse ka diagonaali piiri tagant, hooaja keskel on võimalus veel kolmaski välsimaalane palgata.

Suve algul Eesti koondises mängides vigastas Toobal küünarliigest, ent nüüdseks on probleemist jagu saanud. «Tegelesin sellega suvel palju ja tundub, et nüüdseks on korras,» kommenteeris ta. Hooajaks valmistudes harjutas võrkpallur lisaks individuaaltreeningutele ka Tallinna Selveriga.

Nüüd läheb Toobalil Türgis neljas hooaeg, kohaliku keelega eestlane aga veel päris sina peal ei ole. «Võrkpallikeelest saan muidugi aru, aga eks olen ka ise laisk olnud ja Türgi keeles suheldud ei saa. Kohalikud siin inglise keelt ei mõista, ka treenerid ega klubis töötavad inimesed mitte. Õnneks on igas tiimis mõni, kes siiski tõlkida suudab,» selgitas ta kohapealset suhtlemist.

Segadus tekkis ka viisaga, nimelt ei osanud klubijuhid selle «pisiasjaga» arvestada ja hetkel seisab mängumehe Türki jõudmine viisapaberite ajamise taga. «Neile tuli see jah üllatusena,» muigas Toobal, kes juunis käis kohapeal lepingut allkirjastamas ja olude tutvumas. «Klubi tundub üldiselt üsna korrektne olema,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles