Korvpallis käib vaikne töö

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Kurg (palliga), Renato Lindmets (nr 23), Maris Laksa (9) ja Mario Paiste jätkavad kõik uutes klubides.
Mihkel Kurg (palliga), Renato Lindmets (nr 23), Maris Laksa (9) ja Mario Paiste jätkavad kõik uutes klubides. Foto: Tairo Lutter

Augusti keskpaigas on Eesti korvpalliturul palju lahtisi otsi, lähima paari nädala jooksul peaksid aga koosseisud paika loksuma.

Mida me teame eile­hom­mi­ku­se seisuga korvpalli Eesti meistriliiga meeskondade uue hooaja koosseisudest? Väga vähe. Postimees võttis senise informatsiooni kokku.

Kalev/Cramo

Seni on teatatud eellepingust leedulasest tsentri Mindaugas Kupšasega. Kindlamatest kokkulepetest on hoidutud, kuna tänaseni pole selge, kuidas lahendatakse maksuametiga klubile esitatud nõue. Läbirääkimisi siiski peetakse ning tõenäoline liituja on Reinar Hallik. Jätkuvalt soovitakse oma ridades näha Tanel Sokku, Gregor Arbetit, Kristjan Kitsingut, Indrek Kajupanka ja Rain Veidemani. Huvi tuntakse Martin Dorbeku ja Erik Keeduse vastu. Lisaks Kupšasele soovitakse veel kolme leegionäri. Võimalik on Frank Elegari jätkamine.  

Tartu Rock

Tartu Ülikooli spordiklubi korvpalli osakonna juhi Andres Ottenderi sõnul on klubi pidanud mängijatega aktiivselt läbirääkimisi, lepingutega hakatakse tegelema tuleval nädalal. Ta kinnitas, et meeskonna tuumikut püütakse säilitada, ning suure tõenäosusega näeb uuel hooajal jätkuvalt Rocki särgis Janar Taltsi, Joosep Toomet, Gert Dorbekut, Timo Eichfussi, Marek Doroninit ja Kent-Kaarel Venet. Tanel Kurbast on seostatud ka Kaleviga, lahtine on Valmo Kriisa saatus. Mullustest leegionäridest loodetakse jätkata vaid Augustas Peciukeviciusega ning Ottender pidas seda võimalust tõenäoliseks. Lisaks on silmapiiril veel üks korvialune mängija.

Rapla TYCO

Mullusest koosseisust jätkavad kindlasti Oliver Metsalu, Kristjan Voolaid, Hendrik Ruut ja sloveen Žiga Fifolt. Klubi juht Jaak Karp kinnitas Postimehele, et loodab väga ka Martin Paasoja ja Rait-Riivo Laane jätkamisele. Pärast pikka vigastusepausi teeb taas tõsiselt trenni Janar Soo. Vanameister Andre Pärn otsustab kuu lõpuks, kas jalg lubab tal veel ühe hooaja mängida.

Meeskonna juures on testimisel Sloveenia tagamees Matevž Dobravec. Martin Dorbek soovib oodata ära selle, kas tal on võimalus liituda Kaleviga, Sven Kaldre meeskonnas jätkamist pidas Karp väheusutavaks.    

Rakvere Tarvas

Meeskonna hing Andres Sõber on korduvalt rääkinud, et tänavu teeb ta meeskonda eelmistest aastatest erinevalt ning peamine rõhk on noortel ja tahtmist täis meestel. Lisaks sellele, et abi­treenerina liitus Martin Müürsepp, on kindlad Tarva mängijad Mario Paiste, Sander Saare, Siim Laur ja Robert Peterson.

Suure tõenäosusega jätkab ka Läti vanameister Juris Umbraško, ülejäänud leegionärid on lahkunud. Meeskonnas pole enam ka Silver Leppikut, lahtine on Kristo Saage saatus.

TTÜ

Klubi juhi ja praegu peatreenerina tegutseva Heino Lille sõnul pidi meeskond juba treenima. Koosseis on mullusega sarnane – kindlad lahkujad on Prantsusmaale vahetusõpilaseks suunduv Kristjan Keres, Kalev/Cramo suunas kiikab Erik Keedus, mängimise lõpetab Madis Saarmets. Kindel lisanduja olevat mullu Kalevi ja Pärnu vahet pendeldanud Toomas Raadik ning lisaks asub TTÜsse õppima üks seni USA ülikoolis õppinud ja mänginud ameeriklane.

KK Pärnu

Uute mängijatena on palgatud Silver Leppik ja Renato Lindmets. Mullusest tuumikust on kindlad jätkajad Janis Vahter, Rannar Raap ja Taavi Härmasalu. Kuuldavasti on klubi huvitatud ka mullu samas pallinud serblasest Nemanja Miljkovicist ja kindlasti otsitakse veel lisajõudu. Pärnakatel on kasutada kamp oma noori kasvandikke.

Tallinna Ülikool / Kalev

Nagu Kalle Klandorfi meeskonnale kombeks, võivad ettevalmistusperioodi alguses tulla treeningule kõik, kes soovivad. Mullusest põhikoosseisust on kindlad lahkujad Mario Paiste ja Renato Lindmets, ülejäänud mehi – ka Reimo Tamme ja Kaido Saksa – on treeningutel nähtud. Kes täpselt meeskonnas mängima hakkavad, selgub hiljem.  

Valga KK

Lõuna-Eesti klubi tegutseb suurema kärata. Peatreeneriks on palgatud lätlane Varis Kruminš ning meeskonna mänedžer Antti Vasar on rääkinud, et suure tõenäosusega palgatakse Lätist ka mitu mängumeest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles