Aigar Leok võitis Baltimaade meistrivõistluste etapi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok.
Aigar Leok. Foto: TM Racing
Lätis Zante küla ümbruses sõideti Baltimaade enduro meistrivõistluste viies ning Läti ja Leedu järjekordsed meistrivõistluste etapid, kus vihmast osaliselt mudamülkaks muutunud radadel tegid tegusid Sõmerpalu motoklubi sõitjad.
Keerulisel rajal suutis kõige paremat hoogu näidata E3 klassis osalenud Aigar Leok (TM, Sõmerpalu MK), kes oli üldarvestuses kiireim nii mõlemal päeval kui ka kokkuvõttes. Talle järgnesid E2 klassi kaks kiiremat, leedulane Arunas Gelažninkas (KTM), kes kaotas Leokile ühe minuti ja 20 sekundit ning lätlane Kristaps Bajars, tema jäi teisest kohast omakorda 40 sekundit. Neljanda koha saanud Veiko Rääts (E1) kaotas lätlasele 10 sekundit, kuid edestas klubikaaslast Sõmerpalu MK-st Martin Leokit (E2) 3 sekundiga. Esikuuikusse mahtus veel kiire lätlane Edgars Silinš (E1).
 
Klasside arvestuses järgnesid E3 klassis Aigar Leokile lätlased Kristians Evarsons ja Einars Vinters (mõlemad KTM). Leoki klubikaaslane, Dakari kõrberalli tänavu edukalt lõpetanud Mart Meeru oli kahe päeva kokkuvõttes kuues. E2 moodustasid esikolmiku Gelažninkas, Martin Leok ja Bajars, Sõmerpalu motoklubi teine liige selles klassis Elary Talu saavutas neljanda koha. E1 klassis võttis võidu Veiko Rääts Silinši ja Martinš Vintersi (KTM) ees. Seeniorite arvestuses hoidis Eesti lippu kõrgel Toivo Nikopensius (Yamaha), kes oli avapäeval kolmas, kuid teisel kiireim. Paikuse motoklubi legendi järel sai teise koha leedulane Danielius Žoštautas ja kolmanda lätlane Janis Rasmanis. Hobi arvestuses võtsid eestlased lausa kolmikvõidu, kui parimaks osutus Gas Gas motoklubi sõitja Janar Kukk, kellele järgnesid Sõmerpalu motoklubi sõitjad Andres Arro ja Vaido Kalm (mõlemad KTM). C klassis saavutas Kaspar Raidmets (Sõmerpalu MK) lätlase Gustavs Kundzinši ja leedulase Mindaugas Molevičiuse järel kolmanda koha.
 
Kaheksa meeskonna hulgas võidutses 135 punktiga Sõmerpalu motoklubi koosseisus Martin Leok, Veiko Rääts, Elary Talu, Aigar Leok ja Mart Meeru, teise koha sai lätlaste meeskond "Motorsport Racing Team" (121 p) ja kolmanda leedukate "W D Looren RT" (82 p).
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles