Noorem vend kurvastas vanemat: Flora kaotas Tartus taas punkte

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Jalgpalli Eesti meistriliiga 25. vooru kohtumises valmistas üllatuse Tartu Tammeka, viigistades koduplatsil 1:1 FC Floraga. Flora peatreeneri Norbert Hurda noorem vend Martin avas 10. minutil skoori, alles kümmekond minutit enne mängu lõppu suutis Irakli Logua viigistada. Flora on nüüd võiduta jäänud neljas järjestikuses kohtumises ja jätkab tabelis teisena, kaotades FC Levadiale kahe punktiga.

Enne mängu:

Flora käsi pole viimasel ajal kõige paremini käinud. Enne vooru algust jagati 54 punktiga koos Levadiaga liidrikohta, kuid Levadia eilne 7:0 võit Tallinna Kalevi üle paneb ka Flora õlgadele võidukohustuse. Kahe nädala eest peetud kohtumises mängisid Flora ja Levadia omavahel 1:1 viiki, seejärel viigistas Flora ka Infonetiga ning laupäeval jäi 0:1 alla teisele tiitlipretendendile Nõmme Kaljule, kellel on nüüd koos 52 punkti.

Tammeka jagab liigas seitsmendat kohta Narva Transiga, kellega on kogutud võrdselt 17 punkti. Teene Tammekale tegi Jõhvi Lokomotiv, kes alistas tabeli eelviimase, Tallinna Kalevi, kellel koos 12 punkti. Viimati näitas Tammeka sisukat mängu, kuid pidi Levadiale kodumurul 0:1 alla vanduma. Seni on Flora kaks omavahelist Premium liiga kohtumist enda kasuks kallutanud ja tartlaste vastu on suudetud oma võrk puudumatuna hoida.

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Meil on käimas väga raske periood, kus lühikese aja sees on palju mänge. Loodame, et suudame Flora vastu näidata sama head mängu kaitses nagu Levadia vastu ja oleme võimelised kodupubliku ees tugevat vastast üllatama.»

Tammeka mängija Rauno Tutk: «Mäng Floraga tõotab tulla raske, sest nad peavad konkurentsis püsimiseks meid kindlalt alistama, samas meie mäng on voor-voorult stabiilsemaks muutunud, mis muudab meie murdmise raskeks. Ega siin meie jaoks palju vaja pole - head muru, Tartu vaimust nakatunud poolehoidjaid ja sportliku õnne ning positiivne tulemus olemas.»

Flora peatreener Norbert Hurt: «Pikk mängude periood on seljataga, meeskond on heas töörežiimis ja seeläbi eelseisvaks mänguks hästi valmis. Tammeka on arenenud meeskond, kes suudab kaitses distsiplineeritult mängida. Ka palliga mäng on läinud konkreetsemaks ja nad soovivad rohkem palliga olla. Peame Tartus kõvasti võitlema, et see mäng võita.»

Flora kaitsja Karol Mets: «Raske mäng Kaljuga on seljataga. See mäng on meie jaoks minevik ja ees on ootamas uued väljakutsed. Tammekaga on Tartus olnud alati keerulised mängud ning eeldatavasti ka seekord. Valmistume tugevaks mänguks ning meid rahuldab vaid võit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles