Eesti täispikk triatlon võideti ajaga alla 9 tunni

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Vakra.
Villu Vakra. Foto: Jüri Suurkivi

Pühapäeval peeti Keila lähistel Mart Haruoja mälestusvõistlus täispikas triatlonis. Baltimaade ainsal Ironmani võistlusel näidati seejuures äärmiselt kõrgetasemelisi tulemusi, mida tõestab ilmekalt esikohamehe Villu Vakra suurepärane võiduaeg 8:46:15.

Kell 8 varahommikul Saku vallas asuvas Tammemäe karjääris startinud võistlejatel tuli läbida 3,8 km ujudes, 180 km rattasadulas ja 42,2 km joostes. Kui esimesel korral, 2006. aastal, osales Keila lähistel peetud võistlusel üksnes kaheksa sportlast, siis tänavu oli täispikale distantsile oma nime kirja pannud 62 triatleeti. Lisaks eestlastele olid stardis ka külalised Soomest, Lätist, Valgevenest, Tšehhist Prantsusmaalt ja Venemaalt.

Juba 3,8 km pikkusel avaalal näitas 21CC Triatloniklubi hingekirja kuuluv Villu Vakra, et on üks peakandidaate tänavusele raudmehe tiitlile. Ujumisetapi ajaga alla ühe tunni läbinud Vakrast oli vees üksnes kiirem Emeri Lepp, kes aga jooksuetapil tekkinud probleemide tõttu oli sunnitud võistluse paraku pooleli jätma.  

Kanama viadukti ja Ääsmäe ringtee vahelisel lõigul aset leidnud rattatrassil hakkas Villule head konkurentsi pakkuma möödunud aasta võitja Margus Heintalu, kuid jooksurajal pani Eesti tõusev pikamaatriatleet Vakra ikkagi uue lisakäigu sisse, millele Heintalu enam vastata ei suutnud. Just suurepärane etteaste jooksurajal tagas Villule ka tänavuse Eesti täispika triatloni võidu ühes maailmaklassi kuuluva ajaga 8:46:15.

Teisena lõpetanud Heintalu ajaks märgiti numbrid 9:08:52, mis ühtlasi tähendavad ka mehe isiklikku rekordit. Elu parima tulemuse Eesti täispikal triatlonil tegi ka ajaga 9:37:50 kolmandana lõpetanud Toomas Loho, kes parandas oma möödunud aastast tippaega peaaegu 20 minutiga.

Päeva suurimat poolehoidu ja ovatsioone teenis pühapäevasel võistlusrajal aga kahtlemata ainsa naisvõistlejana startinud Kadri Possul, kes lõpetas raudraske katsumuse aukartustäratavalt hea ajaga 10:48:27.

Mart Haruoja mälestusvõistluse raames toimunud poolpikal triatlonil maitsesid võidurõõmu Mart Suurkivi ajaga 04:17.16,1 ja Liisa Kull (4:49:56). 1,9 km ujumisest, 90 km rattasõidust ja 21 km jooksust koosnenud võistlustrassi lõpetas tänavu kokku 55 võistlejat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles