Fidel Castro kaitseb kohtuniku lööjat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katkise huulega kohtunik
Katkise huulega kohtunik Foto: Reuters / Scanpix

Fidel Castro kaitses esmaspäeval Kuuba taekwondo sportlast, kes lõi kohtunikku olümpiamängudel näkku.

Tema sõnul oli sportlane Angel Matos pronksimatšis õigustatult vihane oma diskvalifitseerimise üle, teatab International Herald Tribune. Castro väljendas Matosega oma «täielikku solidaarsust».


Matos oli teises ringis juhtimas 3:2 ning kukkus peale lööki matile, kus ta viibis kauem kui reeglitega lubatud üks minut. Matos pani otsuse kahtluse alla, lükkas seejärel rootslasest kohtunikku ning lõi teda. Kohtuniku huul vajas hiljem tohterdamist.


Kuubalased süüdistavad kohtunikku äraostetuses. «Nad (kasahhid) üritasid ära osta isegi Matose treenerit,» rääkis Castro. «Ma ise nägin, kuidas nad varastasid kuubalastelt kaks võistlust poolfinaalides. Meie võistlejatel oli võidulootus kohtunikest hoolimata, aga see kõik oli kasutu.»

Ta soovitab nüüd valmistuda Londoni 2012. aasta olümpiamängudeks: «Me seisame seal vastu Euroopa šovinismi, kohtunike korruptsiooni ja tugeva annuse rassismiga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles