Neljas päev noorte olümpial: Mõttus tõi naiskonnale 5. koha punktid, korvpallurid võitsid Sloveeniat

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Mõttus (paremalt teine)
Mari-Liis Mõttus (paremalt teine) Foto: Erakogu

Esimese Eesti ujuna noorte olümpiamängudel finaali pääsenud Daniel Zaitsev läbis poolfinaalis 50 m liblikat uue Eesti noorte ja juuniorite rekordiga 24,39 ja kokkuvõttes andis see aeg 5. koha. Mari-Liis Mõttus tõi maastikukrossis Eestile 5. koha punktid ja tõstis naiskonna sellega nelja ala kokkuvõttes 7. kohale. 3x3 korvpalli naiskond võitis tänases ainsas alagrupimängus Sloveeniat 16:14.

Hommikuses eelujumises sai Zaitsev kirja aja 24,61, millega ta viiendana poolfinaali pääses. Siiani nendel mängudel neli suurepärast starti ja kolm Eesti noorte rekordit teinud sportlane ise oma sooritusega lõpuni rahule ei jäänud. «Ootused olid veel kõrgemad ja tahtsin kiiremini ujuda. Õnneks on homme finaalis veel üks võimalus. Täna õhtul tahaksin videot analüüsida ning hommikul magan kauem ja puhkan ennast välja,» rääkis Zaitsev.

50 m liblikujumise finaal algab homme kell 13:42 ja seda saab otseülekandes Rahvusvahelise Olümpiakomitee kodulehel vaadata.

Tänase maastikukrossi 5. kohaga naiskonna nelja ala kokkuvõttes 7. kohale tõstnud Mari-Liis Mõttuse treener Tarmo Mõttus hindas 5. koha heaks saavutuseks, sest esimesed kohad võtnud sportlased on juba ka MK-sarjas tegevad. «Ta sõitis pea kogu sõidu sellel kohal, lähenes küll jõudsalt viimasel ringil ukrainlannale, aga sõit sai enne otsa. Nagu alati, ei saanud Mari-Liis alguses kohe käima ja teine ring oli eriti raske. Tagant hakkas lähenema Serbia tüdruk, aga viimasel ringil pani Mari-Liis tõusul teise käigu sisse ja tegi sotid selgeks. Siis tundus korraks, et ukrainlanna on ka püütav, aga ta pääses enne laskumisele ära,» rääkis Mõttus.

Homme on ratturitel puhkepäev ja reede hommikul sõidetakse viimane ala, maantee ühisstardist sõit.

Eesti korvpalli naiskonna tänases ainukeses kohtumises oli vastaseks siiani kõik kolm mängu kaotanud Sloveenia. Üsna tasavägiseks kujunenud kohtumises pani meie naiskond oma paremuse maksma ja võttis 16:14 võidu. Meie neiud on nüüd neljast mängust kolm võitnud ja ühe kaotanud, alagrupis on veel mängida jäänud viis mängu. Homme on kavas kaks kohtumist, esimene kell 13:20 Venezuelaga ja teine kell 15:40 Süüriaga.

Väga head sõidud tegi täna ka purjelaudur Brigita Viilop – 1. sõidus 5. koht, 2. sõidus 18. koht ja 3. sõidus 11. koht. Kuue sõidu kokkuvõttes on Brigita tõusnud 17. kohalt 14. kohale. Purjetamise kvalifikatsioonisõidud jätkuvad homme, kui kavas on kaks sõitu.

Homme alustavad noorte OM-il ka meie kergejõustiklased. Esimesena on kell 13:35 noormeeste kuulitõuke kvalifikatsioonis võistlustules Kert Piirimäe. Tund aega hiljem algab noormeeste kaugushüppe kvalifikatsioon, kus võistleb Hans-Christian Hausenberg. Kell 15:15 algavas noormeeste vasaraheite kvalifikatsioonis teeb kaasa Georg Kaspar Räni ja 5 minutit hiljem algab neidude kuulitõuke kvalifikatsioon, kus võistleb Valeria Radajeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles