Kullas võidutses TOP200 motokrossi karikasarja Türi etapil

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Kullas.
Harri Kullas. Foto: Rauno Kais

Kihli motokeskuses sõideti märgades ja mudastes tingimustes legendaarne «Türi raadiomast» motokross, mille raames peeti ka Eesti TOP200 karikasarja viies ja Honda Racing Motokrossi karikasarja kuues etapp, kuhu olid kaarte segama tulnud ka selle aasta Eesti rahvuskoondisse valitud Gert Krestinov ja Harri Kullas.

Kõige kiirem MX A klassi kvalifikatsioon näitas, et võidule heitlevad peamiselt Team Estonia sõitjad, kui Kullas (Mägi Racing) sõitis välja kiireima ringiaja, millele Krestinovi (Motoextreme) oma jäi alla 0,2 sekundit. Vigastuse pausilt naasnud Indrek Mägi (Mägi Racing) aeg oli kolmas, tema jäi Kullase ajast aga juba 1,5 sekundit.

Esimeses sõidus haaras liidrikoha Krestinov, keda jälitasid Kullas, Mägi, samuti vigastuse pausilt tulnud Karel Kutsar (Tartu MKK) ja sarja eelmise aasta võitja Heido Havam (KTM, KTM Racing Team). Krestinov tegi paar ringi enne lõppu sõiduvea ja suretas tsikli välja ning Kullas pääses mööda ja võttis 1,7 sekundilise eduga koondisekaaslase ees sõiduvõidu. Mägi sõitis turvalises üksinduses kolmandal kohal enamus sõidust ja kaotas Kullasele lõpuks 23,1 sekundiga.

Teises sõidus asus võistlejaterivi etteotsa Kullas, keda jälitas terve sõidu Krestinov, kuid Kullas suutis oma liidrikohta hoida ja edestas Krestinovit lõpus 2,3 sekundiga. Mägi sõit oli sama huvitav, nagu esimene ja lõpetas sõidu kolmandana, jäädes Kullasest 24,7 sekundit ning edestades neljandaks tulnud Havamit ühe minuti ja 14 sekundiga.

Kahe sõidu kokkuvõttes moodustasid esikolmiku seega 300 punktiga Kullas, 298 punktiga Krestinov  ja 296 punktiga Mägi.

Lusbo jätkab sarjas esimesena ja tal on nüüd koos 1478 punkti, Havam (1467 punkti) tõusis teiseks ja Türil kaheksas olnud Jüri Triisa (Honda, RedMoto Honda Racing) langes kolmandaks, tema jääb Havamist maha seitsme punktiga.

Kiiruselt järgmises MX B klassis sai kahe sõidu kokkuvõttes esikoha Kevin Didvig (Honda, RedMoto Honda Racing), kes võitis avasõidu ja oli teises teine. Teise koha sai esimese sõidu kolmas ja teise võitja Asko Lihtsa (Türi AMK) ning kolmanda Reio Engman (Yamaha, Lääne MK), tema oli sõitudes vastavalt teine ja kolmas. Hästi esines ka vanameister Andres Krestinov (Kawasaki, Motoextreme), kes platseerus päeva lõpuks viiendale kohale.

MX C klassis oli parim avasõidus teise koha saanud, kuid viimase võitnud Sander Luik (Yamaha, Pärnu MC). Nii sõitudes, kui ka kokkuvõttes tuli teiseks Renno Ruubel (Honda, RedMoto Honda Racing) ja kolmanda koha saavutas mõneti üllatuslikult Margus Beilmann (KTM, KTM Racing Team), kes lõpetas sõidud seitsmenda ja viiendana.

Günther Põllumäe (KTM, Tihemetsa MK) osutus parimaks MX D klassis võites mõlemad sõidud. Teise koha sai esimese sõidu teisena ja viimase viiendana lõpetanud Rando Kruuse (Kawasaki, Saku MK). Eesti suusahüppekuulsus Kaarel Nurmsalu (KTM, AYR Racing Team) oli sõitudes neljas, kuid kokkuvõttes kuulus talle kolmas koht avasõidus kuuenda ja teises kolmanda koha saanud Gert Krestinovi onu Indreku (KTM, Motoextreme) ees.

MX E klassis võidutses mõlemas sõidus, nagu ka eelmisel etapil Räpinas, Meelis Merila (Honda, Viljandi VMK). Teise koha sai sõidud kolmandana lõpetanud Martin Reimann (Kawasaki, MK Rutskavennad) ja kolmanda Keijo Kaun (Kawasaki, Mägi Racing), tema oli avasõidus kaheksas ja viimases Merila järel teine. Räpina etapil kõrge kolmanda koha saanud Kadri Ehamäe (Yamaha, Pärnu MC) saavutas Türil 24 osaleja hulgas kokkuvõttes kuuenda koha, teistest vapratest naissõitjatest olid veel Kristiina Raba (Kawasaki, Viljandi VMK) üheksas, Johanna Saareke 11., Merilin Lehe (mõlemad Yamaha, Pärnu MC) 12., Kris Jalas (TM, Sõmerpalu MK) 13. ja Birgit Lippmaa (Honda, Pärnu MC) 18. kohal.

85cc klassis sõideti kohalikule karikale ning seal jagasid võidud ja teised koha Henry Vesilind (KTM, AYR Racing Team) ja Andreas Hiiemägi (Husqvarna, Kose AMK). Kui avasõidu võitis Vesilind Hiiemäe ees, siis teises sõidus oli järjekord vastupidine ja selle tulemusena kuulus ka kokkuvõttes esikoht Hiiemäele. Vesilind oli teine ja kummaski sõidus kolmandana lõpetanud Robert Saun (KTM, Motoextreme) kolmas.

Traditsioonilise meeskondliku mehe kõrguse Raadiomasti rändkarika viis oma koduklubisse klaaskappi tänavu Motoextreme meeskond koosseisus Andres, Indrek ja Gert Krestinov, Kert Põldveer ja Andreas Hiiemägi.

TOP200 sarja kuues ja ühtlasi ka viimane etapp sõidetakse 13. septembril Aravete krossirajal. Krestinov lendab nüüd Inglismaale, kus eeloleval nädalavahetusel toimub MX Nationals sarja järjekordne etapp. Kullas, Tanel Leok ja teised Eesti kiiremad kihutavad aga samal ajal Tartu külje all asuvas Lange motokeskuses Tridens Eesti meistrivõistluste kolmandal etapil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles