Vändra mehed said Astanas kokku

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert (vasakul) ja Rein Taaramäe.
Tanel Kangert (vasakul) ja Rein Taaramäe. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

«Töökoht on töökoht, minu jaoks ei muutu midagi sellest, kui Rein Taaramäe meie tiimi tuleb,» sõnas laupäeval Astana ühe liidrina Hispaania velotuuri alustav Tanel Kangert. «Samas on tore oma küla mehega ühes meeskonnas olla. Meie võistlusprogramm ei pruugi kattuda ja pole kindel, kas meid alati samasse hotellituppa elamagi paigutatakse.»

Kangerti arvates on Astanaga liitumine Taaramäe karjääri murdepunkt – kas tee keerab mäkke või jätkub mööda siledat maad. «Näis, kuidas läheb. Tal on tarvis jõud ja kogu füüsis korda saada. Astanas on piisavalt võimalusi arenguks, kuid ka ise peab tegija olema – nii treeningutel kui võistlustel. Kõike sulle ette ei öelda. Küll aga pole Astana õhkkond nii vaba kui Taaramäe endises klubis, Cofidises. Ülesanded on paigas, võidusõit märksa enam struktureeritud.»

Nii Kangert kui Taaramäe on sama sünniaasta poisid, üles kasvanud ja sõidumeheks sirgunud üheskoos Vändras. 2007. aastal siirdusid mõlemad profiks, Taaramäe Cofidisesse, Kangert klubisse Ag2r. Astanas said vändrakad taas kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles