Video: 2022. aasta jalgpalli MMi finaalimängu linna ei ole veel olemaski

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katari Lusaili jalgpalli MMi staadion peaks välja nägema selline
Katari Lusaili jalgpalli MMi staadion peaks välja nägema selline Foto: Wikipedia.org

Kas keegi maailmas on kuulnud Katari linnast Lusailist, kus peaks toimuma 2022. aasta jalgpalli MMi finaalmäng? Vist mitte, sest seda linna ei ole praktiliselt olemas.

Kaheksa aasta pärast aga peaks Lusail valmis olema ning vastu võtma jalgpallifännid, kes saabuvad ava- ja finaalmängu vaatama, edastab news.com.au.

Lusaili rajavad umbes 20 000 töölist ning see läheb maksma 45 miljardit dollarit.

Katari uues linnas on laguun, kaubanduspiirkond, loomaaed, kaks täismõõtmetes golfirada, lõbustusasutused ning elukohad 250 000 inimesele. Lisaks on kaks sadamat, kuhu kuulsad ja rikkad saavad tulla oma jahtidega.

Jalgpalli MMi korraldajate sõnul peab Katar linnaehitusega valmis olema 2019. aastaks ehk kolm aastat enne seda, kui jalgpalli suured nimed sinna saabuvad.

 «Arendajad loodavad linnaprojekti valmis saada 2019. aastaks ehk kolm aastat enne seda, kui Katarist saab esimene araabiariik, kus jalgpalli MM toimub,» edastati maailma meedias.

Lusaili rajatakse ka tänapäevane jalgpallistaadion, mis mahutab 86 250 pealtvaatajat. See peaks oma disainilt meenutama paati ning seda ümbritseb vesi.

Sellel staadionil mängitakse 2022. aasta MMi ava- ja finaalmäng.

Kataris valmistutakse MMiks, kuid Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) juhi Sepp Blatteri arvates on Katarile MMi andmine suur viga, kuna seal rikutakse MMi objekte rajavate töötajate inimõigusi ning palju on korruptsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles