Tänak ja Mõlder on Saksamaa MM-ralliks valmis

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Tairo Lutter

Reedel, 22. augustil stardib selle aasta üheksas autoralli MM-etapp Saksamaal, kus WRC 2 klassis asuvad võistlustulle ka Ott Tänak ja Raigo Mõlder.

Tegu on selle aasta esimese asfaldiralliga, mille keskus paikneb Saksamaa loodeosas, Trieris. Sõitjaid ootavad ees muutlikud ilmaolud ja väga nõudlikud katsed, kus olud muutuvad pidevalt. Laiemalt jagunevad katsed kolmeks, kitsad teed Moseli viinamarjaistanduste vahel, Saarlandi piirkonnas sõidetavad katsed ja Baumholderi militaarpiirkond, kus sõitjaid ootab ees legendaarne Panzerplatte katse. Viimast sõidetakse kahel korral laupäeval ja katse pikkuseks on 42,51 kilomeetrit.

Ott Tänak ja Raigo Mõlder stardivad Saksamaa MM-rallile Drive DMACK meeskonna Ford Fiesta R5 autoga WRC 2 arvestuses. Hooaja esimesele asfaldirallile minnakse vastu hea tundega, eelnevalt on testitud DMACK asfaldirehvi kuivemates tingimustes, esmaspäeval peetud Saksamaa ralli eelses testis sõideti ka vihmastes oludes. 

«Esmaspäevane test aitas peale kruusarallisid saada taas kätte asfalditunnetus. Saime esimest korda R5 ja DMACK rehvidega ka vihmas sõita ja nüüd oleme saanud kogeda kõiki olusid,» rääkis Tänak enne rallit.

Nagu öeldud, ootavad sõitjaid Saksamaal ees väga muutuvad olud, nii katsete kui ka ilmastiku osas, seda on kinnitanud ka eelmised aastad. «Saksamaal pole veel kuiva rallit nähtud ja ilmselt läheb see nii ka sellel aastal. Kuiv ilm sobiks meile siiski kindlasti paremini, aga sõita tuleb seal, kus vaja. Rajaga tutvumine ehk recce on tehtud, enamus katsed olid meile uued, kuna eelmisel aastal me siin ei sõitnud. Siiski usun, et tegime hea recce ja oleme võistluseks valmis. Testikatsel saame esimese aimduse, mis seisus me kiiremate WRC 2 sõitjatega oleme,» ütles Tänak, kes hoiab WRC 2 arvestuses enne Saksamaad viiendat kohta.

Saksamaa MM-ralli testikatse sõidetakse neljapäeval Eesti aja järgi kell 10.30, võistluste avamine on Trieris neljapäeval Eesti aja järgi kell 21.30. Reedel stardib esimene auto esimesele katsele kell 9.38 Eesti aja järgi.

Reedesed katsed Saksamaa MM-rallil:

09.38 SS1: Sauertal 1 14,14 

10.56 SS2: Waxweiler 1 16,40 

12.19 SS3: Moselland 1 21,02 

15.42 SS4: Sauertal 2 14,14 

17.00 SS5: Waxweiler 2 16,40 

18.23 SS6: Moselland 2 21,02

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles