Raul Must võitis Bulgaarias Euroopa karikaetapi

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Must.
Raul Must. Foto: Eesti sulgpalliliit

Eesti esisulgpallur Raul Must alistas 5000 dollari suuruse auhinnafondiga Bulgaria Eurasia Openil Poola parima sulgpalluri Michal Rogalski seisuga 3:2 ning napsas endale turniirivõidu.

Must kohtus finaalis Poola parima sulgpalluri ja turniiri esimese paigutusega Michal Rogalskiga. Must võitis esimese geimi, kuid kaks järgmist geimi kuulusid poolakale. Neljandas geimis suutis Must päästa viis matšpalli ning lõpupunktid enda kasuks kallutada. Viimane otsustav geim kulges juba eestlase juhtimisel ning Eesti esireket võitis kogu mängu seisuga 3:2 (11-6, 10-11, 8-11, 11-10, 11-9).

«Finaal oli väga raske. Siinne saal ja pall olid kiired, mis sobis paremini just vastase mängustiiliga. Mängu alustasin mina paremini, teine geim oli tasavägine, kuid seejärel jäin liiga passiivseks ning Rogalski suutis 2:1 juhtima minna. Neljandas geimis leidsin end taas ja suutsin päästa mitu matšpalli, mängu lõpp kuulus juba mulle,» rääkis Must pärast võistlust. «Otsustavatel hetkedel oli väga oluline treener Mart Siliksaare kohalolek. Tasavägistes mängudes sõltub palju just psühholoogilisest valmisolekust ja toest, vastasel täna treenerit mängu ajal kõrval polnud», lisas ta.

Treener Siliksaare sõnul näitas see turniir, et ollakse maailmameistrivõistlusteks õigesti valmistunud ning leitud hea rütm. «Raul mängis täna kriitilistel momentidel väga kindlalt, mis näitab, et ta on hooaja olulisimaks võistluseks jõudmas tippvormi», ütles Siliksaar.

Musta jaoks tähistas tänane võit ühtlasi tänavuse aasta teist turniirivõitu. Mai alguses saavutas ta esikoha Yonex Riga Internationalil.

25–31. augustini Kopenhaagenis Taanis toimuvatel maailmameistrivõistlustel alustab Raul Must võistlemist esmaspäeval. Loos on toonud juba esimeses ringis Mustale väga tugeva vastase, maailmaedetabelis 17. positsioonil asuva Hiina Taipei esindaja Tien Chen Chou.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles