Klitško tegi tiitlimatši eel trenni koos tulevase poksimaailma valitsejaga

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Joshua ja Vladimir Klitško.
Anthony Joshua ja Vladimir Klitško. Foto: Twitter/Vladimir Klitško

Paljude ekspertide arvates võtab tulevikus profipoksis praeguse valitseja Vladimir Klitško koha üle britt Anthony Joshua. Esialgu peab Joshua siiski veel kogenumalt konkurendilt õppima ja praegu ongi ta Klitško sparringupartneriks.

Klitško valmistub parasjagu 6. septembril Hamburgis toimuvaks tiitlimatšiks, kus ta läheb vastamisi bulgaarlase Kubrat Puleviga. Tiitlimatši eel kutsuski Klitško 24-aastase Joshua koos endaga Austriasse kümneks päevaks treeninglaagrisse.

«Anthony Joshua on laagris minu sparringupartneriks. Kaks raskekaalupoksi olümpiavõitjat koos ringis, see on unikaalne,» teatas Klitško Twitteris.

Kui Klitško võitis OM-kulla 1996. aastal Atlantas, siis Joshua krooniti olümpiavõitjaks kaks aastat tagasi Londonis. Seni on briti profikarjäär alanud paljulubavalt ja senised seitse kohtumist on lõppenud tema kindla võiduga. Vastase on ta seejuures alati nokauteerinud hiljemalt teises raundis.

Eelmisel aastal leidis ka Eesti poksikoondise peatreener Ervin Kade, et just Joshua võiks olla meheks, kes Klitško valitsemisaja lõpetab. «Enne kui uus põlvkond peale kasvab, pole Klitškol midagi karta,» arvas Kade mullu. «Lähim mees, kes võiks tiitlid endale võtta, tundub olevat Londoni olümpiavõitjaks kroonitud britt Anthony Joshua. Aga enne läheb vähemalt kolm aastat, kui ta võitluseks valmis on. Seks ajaks jääb ka Klitško vanaks ja aeglaseks ning rivaalide šansid tõusevad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles