Viies päev noorte OM-il: Zaitsev 7., Hausenberg ja Piirimäe pääsesid A-finaali

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans-Christian Hausenberg Nanjingis.
Hans-Christian Hausenberg Nanjingis. Foto: EOK

50 m liblikujumises esimese Eesti ujujana noorte suveolümpiamängude lühikeses ajaloos finaali pääsenud Daniel Zaitsev sai täna ajaks 24,57 ja saavutas sellega 7. koha. Kaugushüppes viis Hans-Christian Hausenbergi A-finaali 7.33-meetrine hüpe, kuulitõukaja Kert Piirimäe pääses A-finaali 19.36-meetrise kuulikaarega.

Noorte suveolümpiamängudel kolm Eesti noorte ja ühe Eesti juuniorite rekordi püstitanud Zaitsev oma etteastega 50 m liblikujumise finaalis rahul ei olnud. «Läksin isiklikku rekordit ujuma, kuid tänane tulemus oli pettumus,» ütles Zaitsev.

Täna tegid esimesed võistlused nendel mängudel meie kergejõustiklased. Noorte suveolümpial toimuvad kergejõustikuvõistlused tavapärasest erinevate reeglite järgi. Ühelgi alal kvalifikatsiooninormi ei ole ning kvalifikatsioonis esikaheksasse tulnud sportlased pääsevad A-finaali, järgmised B-finaali jne. A-finaali pääsenud sportlased jagavad omavahel kohad esimesest kaheksandani. Väljakualadel, v.a teivas- ja kõrgushüppes, on kõigil osalejatel kolme katse asemel neli ja seda ka finaalis.

Hans-Christian Hausenbergi 7.33 meetri kaugusele kandunud hüpe tagas talle kvalifikatsioonivõistlusel 2. koha ja edasipääsu pühapäevasesse A-finaali. «Tegin oma tulemuse ära, kuid see pakk on minu jaoks ebamugav, ei põrka,» ütles Hausenberg pärast kvalifikatsiooni. Hausenbergi tänane seeria: 6.90-7.33-7.24-x.

Kuulitõukaja Kert Piirimäe sai neljast katsest pikimal kirja tulemuse 19.36 meetrit, mis kvalifikatsioonivõistluse pingereas andis 5. koha ja pääsu A-finaali. «Eks see selline keskmine trennitulemus oli. Täna sain alles esimest korda selle staadioni ringis tõugata. Ring oli harjumatult libe, keerasin kehaga üle ja sellepärast ka selline tulemus,» ütles Piirimäe. Tema tänane seeria: 18.98-18.55-19.36-x.

Vasaraheitja Georg Kaspar Räni vasar lendas parimal katsel 67,96 meetrit, mis andis 11. koha ja seega võistleb Räni pühapäeval B-finaalis kohtadele 9-15.

Kuulitõukaja Valeria Radajeva ei suutnud oma võimeid täiel määral realiseerida – neljast katsest sai ta tulemuse kirja kahel, parimaks jäänud 13.31 andis 15 võistleja seas viimase koha. B-finaalis võistleb tema samuti kohtade eest 9-15.

Kehvade tuuleolude tõttu lükkusid tänased purjelaua kvalifikatsioonisõidud edasi. Brigita Viilop on eilsete heade sõitude järel üldarvestuses 14. kohal.

Korvpallis toimus täna individuaalne viskevõistlus, kus võistlesid ka Kadri-Ann Lass ja Marie Roosalu, kuid kumbki neist ei pääsenud finaali.

Homme jätkuvad 3x3 korvpalli alagrupimängud. Meie naiskonnal on ees kaks mängu: kell 13.20 kohtutakse Venezuelaga ja kell 15.40 Süüriaga. Homme hommikul on jalgratta naiskonnavõistluse viimane, viies ala, milleks on ühisstardist sõit. Seda peaksid sõitma mõlemad võistkonna liikmed, ent Kärolin Varblase kukkumise tõttu BMX-is on stardis ainult Mari-Liis Mõttus. Meie neiud on praegu 7. kohal. Teivashüppaja Sander Moldau kvalifikatsioonivõistlus algab kell 14.00.

Noorte OM-ilt saab otseülekandeid jälgida alade kaupa Olympic TV kaudu nii veebis (http://nanjing.ovp.olympic.tv/) kui ka mobiilis (nii Android kui ka iOS seadmetel). Aladelt, kus Eesti sportlased võistlevad, ei tehta otseülekannet vaid jalgratta- ja purjetamisvõistlustelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles