Vuelta debütant Gert Jõeäär kavatseb rünnata

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Jõeäär
Gert Jõeäär Foto: SCANPIX

Cofidise profirattur Gert Jõeäär, asub Vueltal esmakordselt suurtuuri stardijoonele. «Kogemusi lähen hankima mõistagi samuti, kuid mitte ainult. Soov on ka midagi korda saata,» kinnitas ta.

Jõeäär on tagasihoidlik, annab hinnangu vormile ja enesetundele vastavalt: normaalne ja enam-vähem. «Norra Arctic tuuril midagi erilist ei teinud, hoidsin end tagasi, et värske olla, kuid viimasel etapil liikusin juba kenasti.»

Debüüt küll, kuid Jõeäär stressi ei tunneta: «Mida ma ikka närvitsen, tuleb, mis tuleb. Olen eelnevalt kaheksapäevastel tuuridel kenasti hakkama saanud. Kolmenädalane võidusõit on, tõsi, hoopis midagi muud, kuid ma ei muretse. Ka ei kavatse ma Vueltat stardist finišisse lihtsalt läbi veereda, vaid üritan mõnel etapil lüüa kaasa võitluses võidu nimel. Etapivõit ongi Cofidise eesmärk. Sprintereid Vuelta-tiimis pole, seega tuleb rünnata mägedes.»

Jõeäärele sobib Vueltal paar-kolm etappi, tegelikult rohkemgi, kui tal õnnestub jooksikute sekka pugeda. Kõrgeid mägesid Jõeäär ei valluta, kuid saab neist üle, sprinter pole, ent on piisavalt kiire, et väikeses grupis esikohale spurtida. Parim võimalus saabub ehk tuuri viimasel päeval, kui on kavas 10 kilomeetri pikkune temposõit. «See on magus pala mulle tõesti, kuid enne tuleb sinnamaani jõuda. Ja kui jõuan, siis vaatame, palju minust veel alles on.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles