16-aastane tulevikutäht pääseb juba sel hooajal vormel-1 auto rooli

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja kunagise sõitja Jos Verstappeni poeg Max Verstappen pääseb kuningliku vormeliklassi auto rooli juba sel hooajal, osaledes mitme etapi vabatreeningul.

Järgmiseks hooajaks Toro Rosso võistkonnaga lepingu sõlminud Verstappen saab tiimipealiku Franz Tosti sõnul kaasa teha kolmel etapil. «Ta sõidab kolm aastat vana autoga, mida reeglid lubavad reedesel vabatreeningul kasutada. Kõik on selleks, et ta õige sõidutunde kätte saaks. Tahame talle anda vormel-1 auto roolis nii palju aega ja kilomeetreid kui vähegi saame,» lausus Tost portaalile GPUpdate.net. «Ta sõidab Austinis, Sao Paulos ja Abu Dhabis ning osaleb pärast Abu Dhabi etappi ka ühel ametlikul testipäeval,» lausus Tost.

Sel hooajal võistleb Verstappen Euroopa vormel-3 sarjas, kus on praeguseks peetud 27 võistlussõitu. Hollandlane on neist võitnud kaheksa ning hoiab Esteban Oconi järel sarja üldtabelis teist kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles