Räikkönen: tunnen end vanana ja igatsen vanu autosid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja praegune vanim sõitja Kimi Räikkönen tunnistas, et peagi 17-aastase Max Verstappeni saabumine sarja tekitab temas vanainimese tunde.

Verstappenist saab tuleval hooajal Toro Rosso tiimi põhisõitja ning ühtlasi kõigi aegade noorim võistleja vormel-1 sarjas. Räikkönen võistles vormel-1 karjääri alguses seejuures Maxi isa Jos Verstappeniga. Portaali Crash.net reporter uuris temalt Belgia GP eel, mis tunne on kahe põlvkonna esindajatega võidu sõita. «Vanainimese tunne,» vastas Räikkönen. «Aga mul pole vahet, kellega võistlen. Siin sarjas on eeldatavasti maailma parimad sõitjad,» lisas soomlane.

Ka Räikkönen tuli vormel-1 sarja noore ja kogenematu mehena, selja taga vaid üks aasta vormel-Renault sarjas. «Ega ma ei tea, mida ta seni teinud on. Mina sõitsin ühe täishooaja, kõigest 23 etappi. Nii et kindlasti on ta sõitnud rohkem kui mina. Hea küll, ma olin ka natuke vanem, aga sain vormel-1 sarjas ilusti hakkama,» meenutas Räikkönen, kes teenis oma debüütvõistlusel Austraalias kuuenda kohaga kohe ka esimese punkti.

Räikkönen jõudis enne Belgia etappi anda usutluse ka Ferrari kodulehele, märkides, et igatseb taga 2004. aasta vormel-1 autosid, mis olid tema arvates tehnilise arengu tipptase. Viimastel aastatel on vormel-1 sarjas pidevalt piiratud nii mootorite kui ka aerodünaamika arendamist.

«Tahaksin, et võiksime autode juures teha kõike, et neid kiiremaks muuta, nagu tollal. Aga nüüd on ajad muutunud ja autosid on aeglasemaks tehtud, et paremat vaatemängu pakkuda. Minu arvates olid autod tol ajal palju ilusamad, nende juhtimine oli palju keerukam ja mitmes mõttes oli see märksa vahvam kui praegu. Muidugi, teisest küljest on praegu rohkem möödasõite, aga vahel mõtlen, et oleks tore ajas tagasi minna ja nende autodega sõita,» arutles Räikkönen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles