Kehra ja Põlva ülevõim on viimaks lõppemas

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelane Pavel Turajev (esiplaanil) jätkab Põlva Servitis ka uuel hooajal.
Venelane Pavel Turajev (esiplaanil) jätkab Põlva Servitis ka uuel hooajal. Foto: Andres Haabu

«Sellist varianti, et Kehra ja Serviti jalutavad teistest Eesti klubidest kergelt üle, tänavu ei tule,» rääkis Põlva Serviti käsipallimeeskonna peatreener Kalmer Musting uue hooaja üle arutledes. «Näiteks Viljandi meeskonnal on väga suured ambitsioonid, nendega on liitunud Kristo Järve ja see annab neile uue hingamise. Täiendust peaks saama ka Viimsi.»

Neljast mainitud meeskonnast kolm – Viimsi jääb eemale – alustavad täna Põlvas hooaja esimest tõsisemat turniiri, mida korraldajad ise nimetavad ajaloo tugevaimaks. Eesti parimate vastasteks on Venemaa meistriliiga hõbe Peterburi ja Valgevene hõbe Minski SKA, soomlaste HC West ja Helsinki ning lätlaste Jurmala. Tugevate vastastega peetavad mängud annavad esimesi vastuseid, kuidas kahe hooaja vahel tehtud muudatused on meeskondi mõjutanud.  

Kehrast on lahkujaid

Valitsev Eesti meister Kehra on palganud Ukrainast pärit mängujuhi. Juba mullu pallis nende rivistuses sama riigi kodakondsusega joonemängija Viktor Skripak, kes jätkab ka tänavu. Samas on meeskonnast lahkunud Uku-Tanel Laast, suure tõenäosusega ei jätka ka Jürgen Rooba, kes otsib endale kohta mõnes välisklubis.

«Laast käib viimast aastat ülikoolis ja tal tekkis võimalus teha seda Singapuris. Loodetavasti saab ta seal ka mängida, kuigi Singapuri liiga tase pole kõrge,» selgitas Lepp Eesti koondislase lahkumist.  

Kehra meeskond kogunes juba juuli alguses ja seni on tegeletud peamiselt üldfüüsilise põhja ladumisega. Kehra hooaeg saab tõsise avalöögi septembri keskel, kui eurosarja avaringis kohtutakse Kosovo klubiga. «Kuna meie klubi rahaline seis pole kiita, otsustasime pidada mõlemad mängud võõrsil,» märkis Lepp ja lisas, et edu korral ootab neid teises ringis juba väga tugeva käsipallimaa Horvaatia meeskond. «Kodus saab olla meil ainult üks eesmärk – tiitlite kaitsmine.»

Kevadel koduse meistriliiga finaalseerias Kehrale kaotanud Serviti on suutnud klubi raudvara – väravavaht Eston Varusk, nurgamängijad Kristjan Muuga, Raido Peedomaa, Siivo Sokk – säilitada. Rünnakute liidril Ardo Punal tekkis vahepeal küll õrn võimalus siirduda Norrasse, kuid see variant langes ära ja temagi jätkab Põlvas. Klubi palgale jäi ka venelasest leegionär Pavel Turajev.

Möödunud hooaja lõpus kämblaluu murru kiuste mänginud Peedomaa käis suvel lõikusel ja saab palliplatsile naasta alles sügisel.  

Täna algaval turniiril testib Serviti kahte ukrainlasest vasakukäelist tagameest. Teisalt aga on klubi alati hiilanud oma kasvandike meistriliiga meeskonda edutamisega. Näiteks uuel hooajal hakkab suure tõenäosusega meeskonnas mängima ka Eesti parima kümnevõistleja Maicel Uibo 16-aastane vend Carl-Eric Uibo.

Põlva tahab taas tiitleid

«Mullu mängisime terve hooaja stabiilselt, kuid lõpp vajus ära – sama juhtus ka karikavõistluste finaalis. Seega ei saa meil uuel hooajal olla muud plaani, kui tiitlid koju tagasi tuua,» tõdes Põlva peatreener Kalmer Musting. «Samas oleme valmis selleks, et eesmärkide täitmine pole lihtne.»

Eurosarja alustab Serviti alles novembris ning armuline loos tõi vastaseks Itaalia meistriliigasse kuuluva klubi.

Mullune pronksimeeskond HC Viljandi sai aastaid Soomes pallinud Kristo Järve lisandumisega jõudu juurde ning ambitsioonid on kasvanud. Käsipalliringkondades loodetakse, et nad suudavad osutada vastupanu ka Kehrale ja Põlvale. Mullu neljanda kohaga leppinud Viimsi ootab aga oma ridadesse tagasi Siim Pinnoneni, pärast aastast vigastusepausi peaks väljakule naasma Sten-Erik Lepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles